Sari la conținut
concert-in-memoria-mihaelei-ursuleasa

Filarmonica Braşov organizează joi, 25 octombrie, un concert în memoria regretatei pianiste Mihaela Ursuleasa. Concertul are loc de la ora 19.00 la Cercul Militar.

Dirijor: ALEXANDRU GANEA
Solist: RAZVAN DRAGNEA - pian
In program:
L. van Beethoven - Uvertura "Prometeu"
W. A. Mozart - Concertul nr. 21 pentru pian si orchestra in Do major KV 467
L. van Beethoven - Simfonia a IV-a in Si bemol major op.60

Un bilet costă 20 lei şi 10 lei pentru elevi, studenti şi pensionari. Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii Braşov din Str. Apollonia Hirscher, nr. 10, tel.: 0268473058, agenţia de bilete, de luni până joi între orele 12 – 15 şi de la sala de concert începând cu ora 18.

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit la  vârstă de 33 de ani. Ea a fost găsită moartă, în august,  în apartamentul său din Viena. Născută la Braşov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae. Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani aceasta a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său. La vărsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câştigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.. În 1999 a câştigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale "Clara Haskil" în Elveţia. Stabilită la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetiţe, Ştefania.

Comentarii

Ultimă oră