Sari la conținut

Comisia Europeană INSISTĂ să facem autostrada Piteşti-Sibiu. Comarnic-Brașov mai poate aștepta

comisia-europeana-insista-sa-facem-autostrada-pitestisibiu-comarnicbrasov-mai-poate-astepta

Comisia Europeana a acceptat Masterplanul General de Transport (MPGT) pentru dezbatere publica, documentul urmand a fi facut public pe 1 octombrie, anunta Ministerul Transporturilor. Cu toate acestea, Comisia a facut si o serie de recomandari pentru adoptarea unor masuri de catre autoritatile romane.

Masterplanul General de Transport (MPGT) este documentul esential in baza caruia tara noastra va primi finantare nerambursabila pentru infrastructura in exercitiul financiar 2014-2020.

Printre recomandari sunt si cateva care fac o referire indirecta la realizarea si prioritizarea autostrazii Sibiu - Pitesti in actualul exercitiu financiar, scrie Hotnews.ro.

Recomandarile transmise de la Bruxelles merg, practic, pe doua directii: realizarea autostrazilor prioritare in exercitiul 2014-2020 si eficientizarea sistemului feroviar.

Practic, prin recomandarile transmise, Comisia Europeana se refera indirect la finalizarea asa numitului Coridor IV Pan-European prin realizarea autostrazii Sibiu - Pitesti, o autostrada tergiversata in multe randuri de guvernele Ponta.

In plus, recomandarile indica si o prioritizare conforma pentru proiectele de infrastructura importante din punct de vedere national si european, nu a celor trasate pe harta de guvernarea Ponta si considerate de multa lume drept un dar pentru diversi baroni locali.

Comentarii

Ultimă oră