Sari la conținut

Combinatii inedite: iata ce feluri de mancare poti savura alaturi de un pahar de cognac!

combinatii-inedite-iata-ce-feluri-de-mancare-poti-savura-alaturi-de-un-pahar-de-cognac

Daca bauturile alcoolice ar deveni personaje, cognacul ar fi acea persoana eleganta, care s-ar distinge instantaneu de cei pe care i-ai cunoscut pana acum. Ar fi cineva complex, rafinat si intrigant, greu de abordat, insa seducator si memorabil.

Istoria, gustul si aroma sa unica explica faptul ca multe persoane considera ca aceasta bautura ar trebui savurata separat, astfel incat sa se bucure de atentia ta completa. Insa exista si o parte a acestui tip de alcool mult mai prietenoasa si mai „abordabila” care iese la iveala atunci cand o combini cu diferite tipuri de mancare.

De altfel, aroma de fructe si nivelul de aciditate din aceasta bautura ii permit sa fie combinata cu usurinta cu diferite preparate culinare. Desi trebuie sa tii cont de anumite reguli, este garantat ca vei fi placut surprins cand vei incerca una dintre combinatiile prezentate in continuare.

Asadar, iata ce feluri de mancare poti savura alaturi de un pahar de cognac!

1. Ciocolata


O combinatie cu care mergi la sigur este cea dintre cognac si ciocolata. Pentru o bautura usoara, alege o ciocolata cremoasa si fina, poate chiar un mousse. Ciocolata neagra, cu gust intens de cacao, se potriveste de minune cu o bautura densa.

Nu ezita sa incerci nici ciocolata alba, crema de praline din alune, nuci, migdale ori fructe invelite in ciocolata. Cu o astfel de gustare dulce si savuroasa, placerea este garantata!

2. Branzeturi


In timp ce bauturile tinere se potrivesc de minune cu branzeturile proaspete si usoare, precum cheddar, brie sau gorgonzola, un lichior maturat pentru mai multi ani merge de minune cu branzeturile complexe.

In ultima categorie, sunt incluse sortimente precum parmezan, Camembert, Emmentaler sau Manchego. Asaza-le pe un platou alaturi de nuci si fructe uscate si vei avea parte de o experienta de neuitat!

3. Carne de rata


Lasa-te fermecat de asocierea dintre un cognac XO si o portie de rata gatita cu miere si portocale dulci. De asemenea, poti incerca sa asociezi aceasta bautura cu rata afumata sau cu foie gras.
Indiferent care este preparatul pentru care optezi, poti fi sigur ca textura bogata a carnii de rata va fi pusa in valoare de gustul matasos al acestei bauturi. Pentru rezultate garantate, opteaza pentru sortimente precum Martell V.S.O.P. sau Remy Martin V.S.O.P.

4. Preparate pe baza de porc


Organizezi un eveniment special? Daca vei servi Remy Martin 1738 alaturi de o portie de cotlet sau friptura de porc cu glazura de miere ii vei multumi pana si cei mai pretentiosi oaspeti.

5. Sushi


Datorita nivelului de aciditate si al aromei de fructe, o astfel de bautura se potriveste de minune cu sushi si sushimi. Desi este o combinatie pe care nu multa lume a incercat-o, poti fi sigur ca aceasta te va cuceri instantaneu!

6. Ciuperci


Nu in ultimul rand, trebuie sa savurezi un pahar de Hennessy XO (sau orice alt sortiment de cognac te atrage) alaturi de o portie de ciuperci sote la tigaie cu ierburi aromate. Aromele se completeaza reciproc, iar tu te vei bucura de o masa fabuloasa.

cognac


Gasesti toate bauturile din acest articol si multe altele in magazinul online www.beicevrei.ro. Incearca oricare dintre combinatiile mentionate aici si te vei „imprieteni” cu una dintre cele mai sofisticate bauturi alcoolice!

Comentarii

Ultimă oră