Sari la conținut

Combinaţii de produse care te fac mai sănătos

combinatii-de-produse-care-te-fac-mai-sanatos

În agitaţia zilelor noastre, oamenii sunt tot mai preocupaţi de modalităţile prin care pot obţine un stil de viaţă sănătos. De cele mai multe ori, regimurile sunt date peste cap de asocierile greşite pe care le facem între diverse alimente, scrie spynews.ro.

Medicii nutriţionişti au făcut mai multe cercetări şi au descoperit că există 7 combinaţii de alimente care ne pot stimula sănătatea, potrivit Daily Mail.

1. Ulei de măsline şi roşii - Cercetările au arătat că asocierea grăsimilor cu 3-5 g alimente bogate în carotenoizi poate ajuta la o mai bună  absorbţie a lor. Acești compuși se găsesc în produsele alimentare portocalii și roșii şi au proprietăți antioxidante care ajuta la protejarea organismului de boli.

2. Tumeric şi piper negru - Curcumina este ingredientul activ din turmeric, care a demonstrat că posedă proprietăți anti-inflamatorii puternice. Din nefericire, curcumina este slab absorbită de organism, dar acest lucru poate fi îmbunătăţit cu ajutorul piperinei, care se găseşte în piperul negru.

3. Fasole verde şi conopidă - Fasolea verde conţine fier no-hemic  și este un aliment foarte bun pentru oameni care urmează o dietă pe bază de plante, cum ar fi veganii. Combinând o bogată sursă de vitamina C, cu alimente ce conţin fier non-hemic poţi  contribui la absorbția acestuia.  Conopida este o mare sursă de vitamina C, și funcționează bine în combinaţie cu fasolea și leguminoasele în diferitele feluri de mâncare, cum ar fi, supe sau tocane.

4. Somon şi smântână de gătit - Somonul este unul din puţinele alimente ce conţin vitamina D. Vitamina D este foarte importantă pentru fixarea calciului în organism . Astfel, combinaţia dintre somon care e bogat în vitamina D şi smântâna care este o sursă puternică de calciu, reprezină o alegere perfectă.

5. Miere şi lapte - Această combinaţie este una dintre cele mai cunoscute. Laptele conţine un aminoacid numit triptofan care ajută la producere de melatonină şi serotonină la nivelul creierului.  Mierea conţine carbohidraţi care ajută la absorbţia de triptofan.

6. Iaurt şi banane - Iaurtul este foarte bogat în calciu, iar cercetările au arătat că mixarea acestuia cu fructe bogate în fibre, cum ar fi bananele ajută la absorbţia mineralelor în organism.



Comentarii

Ultimă oră