Sari la conținut
coltea-pastreaza-sanse-de-promovare

Echipa de futsal Colțea 1920 Brașov a câștigat ambele meciuri disputate în acest weekend. Trupa de sub Tâmpa rămâne neînvinsă în campionat în anul 2016 și păstrează șanse de accedere în play-off-ul de promovare. În turneul de la Gheorghienei, Colțea a învins Fortius Buzău cu scorul de 7-3 (5-1) și Futsal Ceahlăul Piatra Neamț cu 6-1 (4-1). În urma acestor rezultate, Colțea 1920 Brașov a acumulat 25 de puncte și ocupă poziția a cincea în clasament. Peste trei săptămâni, la Buzău, brașovenii vor  juca meciurile decisive pentru accederea în play-off. Pușcașu și compnaia vor da piept cu liderul Imperial Wet Miercurea Ciuc și cu Luceafărul Buzău.  Cu două victorii băieții antrenați de Radu Burciu au asigurat locul patru în clasament, indiferent de celelalte rezultate.

Partida cu Fortius Buzău, ce a contat pentru etapa a 15 din liga a doua, a fost la discreția elevilor lui Radu Burciu, brașovenii dominând jocul de la un capăt la celălalt. După eliminarea din Cupa României, Pușcașu și compania au făcut un meci foarte bun în turneul de la Gheorghieni și au mai strâns trei puncte în clasament. Horațiu Gavrilă a deschis scorul pentru Colțea 1920, după care a ieșit la rampă Sabin Dîrstaru. Sabin a reușit o dublă și a dus scorul la 3-1, iar până la pauză Gavrilă și Pușcașu și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Astfel la odihnă s-a intrat cu Colțea 1920 Brașov în avantaj, scor 5-1. În partea secundă, Radu Burciu a trimis în teren și fotbaliștii care au evoluat mai puțin în acest sezon, dar Colțea a luat toate cele trei puncte, după ce Pușcașu și Isac au închis tabela la scorul de 7-3.

Brașovenii au întâlnit formația Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, într-un joc ce a contat pentru etapa a 16-a din liga a doua. Cu un moral excelent după victoria cu Fortius de sâmbătă, elevii lui Radu Burciu au început în forță și după primele 20 de minute de joc tabela arăta scorul de 4-1 pentru Colțea. Sabin Dîrstaru a fost omul primei reprize dar și al meciului el reușind să marcheze toate cele patru goluri din prima parte. În partea secundă, Colțea a arătat ca o echipă matură, a știut să țină mingea să controleze jocul și a mai punctat de două ori prin Gavrilă și Pușcașu. S-a terminat 6-1 și Colțea a avut un weekend perfect în care a acumulat șase puncte din tot atâtea posibile. Brașovul are 25 de puncte și este pe locul cinci al clasamentului la trei lungimi distanță de locul patru, ocupat acum de Luceafărul Buzău. Și echipa de pe poziția a treia, Inter Gheorghieni are tot 28 de puncte. Trupa de sub Tâmpa este neînvinsă în campionat în anul 2016 și păstrează în continuare șanse de calificare în play-off-ul de promovare.

„A fost un weekend perfect. Am venit la Gheorghieni să câștigăm ambele partide pentru a ami păstra șanse de accedere în play-off. Eram convins că băieții vor face jocuri bune pentru că erau motivați să demonstreze că ce s-a întâmplat în cupă a fost un accident. Am dominat clar ambele jocuri și am luat șase puncte care ne pun în postura de a fi la mâna noastră în ceea ce privește calificarea în play-off. Dacă vom câștiga și ultimele două partide din sezonul regulat ne vom califica în play-off. Ne așteaptă două partide extrem de dificile la Buzău, însă avem trei săptămâni să pregătim foarte bine aceste meciuri. Sper să reușim să ne calificăm în play-off și acolo vom vedea ce se va întâmpla. Oricum băieții au făcut un an 2016 de excepție și merită toate felicitările”, a declarat tehnicianul celor de la Colțea 1920 Brașov, Radu Burciu.

Colțea 1920 Brașov – Fortius Buzău 7-3 (5-1)

Au marcat: Dîrstaru 2, Gavrilă 2, Pușcașu 2 și Isac

Colțea 1920 Brașov – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 6-1 (4-1)

Au marcat: Dîrstaru 4, Gavrilă și Pușcașu

Comentarii

Ultimă oră