Sari la conținut

Colegiul Meşotă, pe primul loc în ţară la concursul Humanitas

Sâmbătă, 10 decembrie, a  avut loc a doua etapă a concursului Humanitas în licee având ca temă Darwinismul. Întrebările au fost gândite de scriitorul Vlad Zografi, coordonatorul colecției Cartea de Știință, și se referă strict la bibliografia pe care au primit-o elevii.
 
Clasamentul după etapa a II-a arată acum astfel:
1. Colegiul Național "Dr. Ioan Mesotă", Brașov, 49 de puncte
2. Colegiul Național "Emanuil Gojdua", Oradea, 47 de puncte
3. Colegiul Național "Octavian Goga", Sibiu, 46 de puncte
 Colegiul Andrei Şaguna, celălalt colegiu brașovean care participă la concurs se află pe locul 8, din cele 21 de licee înscrise.  Vezi aici clasamentul complet

Mai sunt trei etape. Concursul are o bibliografie Humanitas, se derulează în total pe durata acestui an școlar și are cinci etape: Secolul 19, Darwinismul, Grecia antică, Nașterea universului și Istoria românilor.Toate cele 20 de licee înscrise în concurs vor participa la primele patru etape, urmând că în finală să se califice două licee, cele care vor fi acumulat cele mai mari punctaje.
 
Concursul se desfășoară cu public, fiecare liceu având, prin rotație, rolul de gazdă. Echipele, formate din câte trei elevi, vor primi câte 12 întrebări din temă etapei, și, pe tot parcursul concursului câte o întrebare de limbă română și de bune maniere.  (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră