Sari la conținut

Colegiul “Dr. Ioan Meşotă“ pierde poziţia de lider

După cea de-a treia etapă a Concursului de cultură generală organizat de Humanitas în licee, Colegiul National “Dr. Ioan Meşotă a ajuns pe locul al treilea, după ce în primele două etape fusese lider. După etapa a treia care a avut ca temă, Grecia antică, echipa de la Meşotă a obţinut 64 de puncte, clasându-se pe locul al treilea, după Colegiul Naţional “Octavian Goga“, Sibiu, cu 65 de puncte şi  Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu“, Oradea,cu  66 de puncte.
Echipa Colegiului Naţional “Dr. Ioan Meşotă“ e formată din elevii  Raluca Andreea Turcu, Oana Comărniceanu şi David Orţan, fiind coordonată de profesorul Ion Dumitraşcu.
La acest concurs de cultură generală care se desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar  s-au înscris 22 de licee din ţară. Din judeţul Braşov mai participă şi Colegiul Naţional “Andrei Şaguna“ care a urcat în etapa a treia, pe locul cinci, obţinând 60 de puncte. În celelalte etape echipa de la Şaguna s-a clasat pe locurile opt respectiv şase. Echipa Colegiul Naţional “Andrei Şaguna“ e formată din elevele Ioana-Teodora Chiva, nMiruna Buta şi Andreea Dogar, coordonată de profesoara Ştefania Ciobanu.
Următoarea etapa, a patra, având ca temă Naşterea universului, va avea loc sâmbătă, 28 aprilie. În marea finală, care are ca temă Istoria Românilor,  vor concura doar primele două licee care vor acumula cel mai mare număr de puncte după primele patru etape. Vezi aici mai multe detalii despre concurs (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră