Sari la conținut

CODLEA: Şase reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală la firme de pază

codlea-sase-retinuti-intrun-dosar-de-evaziune-fiscala-la-firme-de-paza

Şase persoane au fost reţinute, joi seară, de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală la trei firme de pază din oraşul braşovean Codlea, prejudiciul estimat în acest caz ajungând la 2,5 milioane de euro, relatează Mediafax.  Din cele şase persoane, doar două vor fi propuse pentru arestare preventivă, respectiv administratorii de drept ai unei societăţi şi de fapt ai altor două societăţi de pază din Codlea, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.  "Cei doi, au determinat o a treia persoană, pe administratorul societăţii care le ţine contabilitatea, să completeze în declaraţii fiscale date nereale, care se referă la programul de lucru al angajaţilor, ce figurau cu două sau patru ore de lucru, fiind vorba despre 900 de angajaţi pe o firmă şi 400 de angajaţi pe cea de-a doua firmă", a spus procurorul Alina Popescu.

Anchetatorii susţin că cei doi administratori au adus, din 2011 şi până în prezent, un prejudiciu la bugetul de stat estimat la peste zece milioane de lei Potrivit sursei citate, acest prejudiciu a fost creat prin două modalităţi, pe de o parte prin ascunderea obiectului sau sursei impozabile sau taxabile, prin neplata contribuţiilor sociale şi a impozitelor, iar pe de altă parte prin evidenţierea în acte contabile a unor cheltuieli fictive cu carburanţi cu ajutorul unor bonuri fiscale falsificate. În urma percheziţiilor făcute de către poliţişti şi procurori în cursul zilei de miercuri, în 12 locaţii din judeţul Braşov şi Bucureşti, au fost ridicate mai multe documente contabile, bonuri falsificate, precum şi mijloacele folosite pentru falsificare, respectiv calculator, imprimantă şi alte medii de stocare a datelor.

Din cele 12 percheziţii, zece au fost în județul Brașov și două în București, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

Comentarii

Ultimă oră