Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două avertizări cod galben de ploi şi vânt puternic şi o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, codul portocaliu urmând să intre în vigoare luni seară, la ora 20.

Astfel, o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic intră în vigoare tot luni la ora 16.00, dar vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei.

Meteorologii avertizează că în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55-70 km/h.

Îndeosebi în noaptea de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sudul şi estul Transilvaniei şi în vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Această avertizare expiră marţi, la ora 18.

În plus, o avertizare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte, intră în vigoare luni seară, la ora 20 şi vizează zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

Potrivit ANM, în zona de munte va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de până la 70 km/h. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.