Regula prin care cluburile de fotbal din România vor fi obligate să reinvestească 10 la sută din sumele încasate pe transferuri în centrele de copii şi juniori a fost votată, luni, în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

"Se reintroduce criteriul financiar în ceea ce înseamnă echipele din Liga 1. Astfel încât se va introduce inclusiv un control financiar al datoriilor către bugetul de stat. Nu doar către angajaţi, ci şi către bugetul de stat şi, implicit, urmat ca sancţiune de refuzul acordării de licenţiere.

S-a introdus, în acelaşi timp, tot pe noul sistem de licenţiere, un control în ceea ce înseamnă 10 la sută din transferul fiecărui jucător şi, în acelaşi timp, s-a introdus o verificare a pragului de rentabilitate a cluburilor de Liga 1", a declarat Răzvan Burleanu.

În cazul în care cluburile în cauză nu vor face dovada faptului că banii au fost utilizaţi în acest scop, suma respectivă va ajunge la FRF, care ar urma să redirecţioneze banii tot către fotbalul juvenil. Steaua, clubul din România cu cele mai mari venituri din transferuri în ultimii ani, a anunţat deja, prin vocea finanţatorului George Becali, că va ataca noua regulă în justiţie.