Sari la conținut

Cardurile mai multor braşoveni au fost clonate de bulgari. Nu mai puţin de trei mii de euro au dispărut din conturile câtorva persoane în doar două luni. Mai multe bancomate din Predeal şi din oraş aveau montate sisteme de copiere a informaţiilor de pe instumentele de plată electronice. Cardurile erau clonate în România, dar banii şcoşi de la ATM-uri din Bulgaria. Suspecţii sunt trei bărbaţi care pentru acum se află în arest preventiv.

Cum acţionau. Cetăţenii bulgani au clonat cardurile în perioada august – septembrie. Modul de operare a fost destul de simplu. Au montat pe câteva bancomate din Predeal şi Braşov aparate speciale care copiau datele de pe carduri. Apoi informaţiile erau puse le alte instrumente de plată falsificate. Sumele de bani erau scoase însă de la ATM-uri din Bulgaria. Suspecţii sunt trei bărbaţi din localitatea Silistra, Bulgaria şi au vârste cuprinse între 39 şi 41. Oamenii legii au reuşit să obţină imagini cu cei trei de pe camerele de supraveghere ale bancomatelor. Au putut fi acuzaţi momentan doar de deţinere de echipamente în vederea falsificării cardurilor, dar ancheta este în plină desfăşurare.

Prejudiciu estimativ. Până acum prejudiciul se ridică la 3.000 de euro, dar anchetatorii spun că este mult mai mare şi că se aşteaptă ca numărul plângerilor venite din partea clienţilor păgubiţi să crească pe măsură ce oamneii îşi vor da seama că le-au dispărut bani din conturi. Se pare că cei trei au mai operat şi în alte ţări.

Comentarii

Ultimă oră