Sari la conținut

„Clasa Atelier” în 10 licee din Braşov

clasa-atelier-in-10-licee-din-brasov

Orele de practică, asigurate prin Camera de Comerţ şi Industrie: „Clasa Atelier” în 10 licee din Braşov!

Oportunități pentru elevi în anul școlar 2019-2020. În cadrul a zece licee cu profil tehnologic din județul nostru se vor organiza ateliere practice în cadrul proiectului intitulat „Clasa Atelier” pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Scopul lor este de a familiariza participanții cu profilul viitoarelor meserii și cu oferta profesională a companiilor implicate care doresc atragerea forței de muncă.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov şi Autoritatea Naţională Pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual vor organiza ateliere practice adresate elevilor de liceu, în cadrul unui proiect numit „Clasa Atelier”.

Scopul acestora este familiarizarea participanţilor cu profilul viitoarelor meserii şi cu oferta companiilor. În prima parte a atelierelor vor fi prezentate interactiv companiile din judeţul nostru, iar apoi elevii vor fi împărţiţi în 12 grupuri de lucru şi vor lua parte la activităţi practice.


    „Sper ca un număr cât mai mare de companii să poată avea posibilitatea de a-şi prezenta oferta profesională şi să nu mai devină un impediment sau o idee preconcepută ideea de a participa la cursurile şcolilor profesionale de către elevi”, a declarat reprezentanta Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Daniela Dobrai-Palamari.


   În proiect vor fi implicaţi câte 60 de elevi din fiecare liceu cu profil tehnologic. Domeniile vizate sunt industria automotive, industria aeronautică, cea a prelucrării lemnului, a prelucrării textile, industria alimentară, industria petrolului şi gazelor, industria energiei electrice, construcţiile, turismul, transportul, IT şi industria telecomunicaţiilor.

Prin proiectul „Clasa Atelier”, în anul şcolar 2019 - 2020, la 10 licee cu profil tehnologic din judeţul nostru se vor organiza ateliere practice pentru tinerii din clasele a XI-a şi a XII-a. Înscrierile pentru a participa la workshopuri se pot face până la data de 15 octombrie 2019, iar pregătirea elevilor va începe din decembrie 2019.

Comentarii

Ultimă oră