Sari la conținut

CJ BRAŞOV nu-şi asumă răspunderea pentru erorile din noua lege a aeroportului

cj-brasov-nusi-asuma-raspunderea-pentru-erorile-din-noua-lege-a-aeroportului

Telenovela Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav continuă. Acum a apărut o nouă problemă. Odată cu modificarea legii prin care terenul de 200 de hectare al aeroportului a intrat din nou în posesia Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, numerele cadastrale actuale nu mai corespund cu cele din vechea lege. Noua bază de date nu a fost actualizată, astfel că nu se poate semna procesul verbal de predare-primire dintre Institutul Cartofului şi Consiliul Judeţean.

Actuala conducere a CJ Braşov nu-şi asumă vina pentru această eroare. Preşedintele interimar al forului decizional, Claudiu Coman, este de părere că: „Nu sunt în Parlament ca să ştiu cine e vinovat. Dacă era vorba despre prelungirea termenului prin care terenul rămânea în proprietatea Consiliului Judeţean, atunci se păstrau anexele iniţiale. Dar, cum vorbim despre o nouă lege, atunci cineva ar fi trebuit să actualizeze aceste informaţii”.

  • Ping-pong cu... răspunderea

Deşi Claudiu Coman crede că amendarea noii legi printr-o Hotărâre de Guvern este singura soluţie pentru rezolvarea problemei, prefectul Mihai Mohaci este de altă părere. „Înainte de sărbători a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Oficiului de Cadastru. Ultimii ne-au asigurat că noile nume cadastrale pot fi reînscrise fără probleme în extrasul de carte  funciară. Însă, atunci când Consiliul Judeţean va dori să amendeze noua lege printr-o Hotărâre de Guvern, cei de acolo trebuie să ştie că vom cere un aviz de la Oficiul de Cadastru pentru că între numerele cadastrale şi situaţia existentă în teren trebuie să fie o corespondenţă perfectă”, a spus acesta.

Deşi actuala conducere a Consiliului Judeţean Braşov nu-şi asumă responsabilitatea pentru situaţia creată în ultimele zile, preşedintele interimar al instituţiei, Claudiu Coman, a ajuns la concluzia că „acestea sunt doar chiţibuşuri administrative, lucrurile merg în direcţia cea bună. Sper că este vorba doar despre o eroare materială, nu de mai mult”. Până în prezent, Consiliul Judeţean a investit în Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav aproximativ 24 de milioane de euro. Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de aproape 50 de milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră