Sari la conținut

CJ Braşov a premiat cei mai buni sportivi din 2015

cj-brasov-a-premiat-cei-mai-buni-sportivi-din-2015

Consiliul Judeţean Braşov a premiat şi în 2015 cei mai buni sportivi legitimaţi la cluburile braşovene. În calcul s-a luat doar palmaresul internaţional. Cristina Ştefan, Cristina Cimpocă, Mădălina Caia, Tunde Balasz şi Marius Ungureanu au strâns cele mai bune cifre în acest an.

La fel ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Braşov a premiat cei mai buni sportivi şi antrenori ai anului. În 2015, au fost 4 categorii, la care s-au distins cinci sportivi.

La categoria copii, până în 14 ani, s-au evidenţiat Cristina Ştefan la patinaj artistic-role, cu un titlul mondial obţinut la Geneva şi un argint la Grand Prix-ul Crystal Skate. Tot la această categorie de vârstă va mai fi premiată Cristina Cimpocă, tot la patinaj artistic-role, şi ea cu un titlul mondial la Mondialul de la Geneva şi un loc 3 la acelaşi Mare Premiu Crystal Skate. Alături de cele două sportive de la CSU Braşov a stat antrenorul Luminiţa Ancuţa.

Categoria juniorilor, 14-18 ani a fost câştigată de Mădălina Caia, de la Ţara Bârsei, la lupte libere, cu titlu mondial la Beach Wrestling şi două locuri 3 la Grand Prix-ul de la Bucureşti. Antrenorul sportivei este Horaţiu Albu.

La cadeţi, 18-21 de ani, învingător este Tunde Balasz, de la CSU Braşov, la patinaj viteză Short Track. Sportiva antrenorului Petric Uhrich este cvadruplă campioană la 500, 1.000 şi 1.500 metri la Cupa Europeni „Danubiana Cup”, triplă vicecampioană la 1.000 şi 1.500 metri la „Cupa Europei” de la Sofia, precum şi medaliată cu bronz la 500 metri la „Cupa Europei” de la Sofia.

Categoria seniorilor a fost câştigată de Marius Ungureanu, de la CS Cheilă Grădiştei, la biatlon pe role. Elevul lui Vasile Bejenariu a câştigat Campionatul Mondial la 12,5 kilometri Pursuit şi medalia de argint la 10 kilometri Sprint.

Consiliul Judeţean a pregătit 21.000 de lei, ca răsplată financiară pentru performanţe.

Comentarii

Ultimă oră