Sari la conținut

Circulaţie deviată pe strada 13 Decembrie, pe sensul spre Coresi

circulatie-deviata-pe-strada-13-decembrie-pe-sensul-spre-coresi

Circulaţie deviată pe 13 Decembrie, pe sensul spre Coresi, printr-un nou sens giratoriu şi pe noile benzi de circulaţie amenajate!


  Începând de sâmbătă, pe strada 13 Decembrie, în apropiere de centrul comercial Coresi, au fost făcute unele modificări în ceea ce priveşte circulaţia rutieră. Astfel, pe sensul de deplasare spre Rulmentul, în zona unde a fost deja extinsă strada pe partea dinspre vechea uzină, se circulă pe noile benzi de circulaţie cu deviere prin noul sens giratoriu amenajat la intersecţia cu strada Metalurgiştilor şi noua stradă care este în curs de amenajare pe fosta platformă industrială Tractorul şi care va purta numele Camil Petrescu.

Staţia de autobuz şi trecerea de pietoni din zona Liceului Tractorul au fost mutate, fiind trasate deocamdată marcaje provizorii de culoare galbenă.

Prin urmare, troleibuzele de pe liniile 7 și 8, pe sensul de deplasare spre capătul de linie „Rulmentul”, nu mai opresc în stația „Liceul Tractorul”, ci într-o stație provizorie, aflată la circa 200 de metri de stația „Liceul Tractorul”. La deplasarea spre terminalul „Rulmentul”, troleibuzele de pe liniile 7 și 8 vor opri în stația „Tractorul”, în stația provizorie, iar apoi în stația ”Coresi”. Graficele de circulație ale mijloacelor de transport de pe liniile menționate nu vor fi afectate de această modificare.

Devierea circulaţiei a fost făcută în contextul în care ar urma să se ridice la nivel şi carosabilul de pe partea veche a străzii, astfel încât axul drumului să fie mutat şi să se poată circula pe trei benzi spre Coresi din această toamnă.

În prezent, lucrările de lărgire a străzii 13 Decembrie se derulează pe tronsonul din dreptul stadionului, (unde se face însă doar o bandă, o altă bandă urmând să fie amenajată pe partea dinspre blocuri) planul edililor fiind ca tot în acest an să se înceapă partea de extindere şi în zona parcării de la Lidl. Lucrările de extindere au început în această vară, ţinând cont că zona este tot mai aglomerată ca urmare a dezvoltării imobiliare din noul cartier.

 După ce va fi finalizat proiectul, strada 13 Decembrie ar urma să aibă câte 3 benzi pe sens de la Făget şi până după centrul comercial, până la intersecţia cu strada Henri Coandă.

Comentarii

Ultimă oră