Sari la conținut

Cinci atleţi ruşi, suspendaţi patru ani de către TAS după ce au fost depistaţi pozitiv

cinci-atleti-rusi-suspendati-patru-ani-de-catre-tas-dupa-ce-au-fost-depistati-pozitiv

Cinci atleţi din Rusia au fost suspendaţi, joi, patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce au fost depistaţi pozitiv cu EPO în 2015, conform unui comunicat emis de oficialii de la Lusanne.

Elmira Alembekova, Ivan Noskov, Mikhail Ryzhov, Vera Sokolova şi Denis Strelkov sunt cei cinci sportivi suspendaţi, cărora le-au fost anulate toate rezultatele obţinute în perioada 2 iunie - 15 iulie 2015. Mai mult, pe lângă medalii, aceştia vor fi deposedaţi şi de sumele de bani câştigate din premii.

EPO sau Eritropoietină, substanţa cu care au fost depistaţi pozitiv cei cinci, este un medicament care ajută sângele oxigenat să ajungă la muşchi, creşte rezistenţă şi, în atletism, este utilizat în principiu de alerători pe distanţă lungă. În medicină, EPO este utilizat pentru a trata anumite forme de anemie. În trecut această substanţă nu putea fi depistată deoarece substanţa creată artificial era identică cu cea produsă de corpul uman.

Elmira Alembekova este dublă campioană europeană, câştigând medalia de aur la Campionatul European de la Zurich, în 2014, la proba de 20 de km marş. Ryzhov a cucerit bronzul european la proba de 50 de km, în timp ce Strelkov a câştigat medalia de bronz în proba de 20 de km, la acelaşi eveniment.

Comentarii

Ultimă oră