Sari la conținut

„Cină pe Întuneric”, eveniment caritabil pentru intoducerea meniurilor Braille

cina-pe-intuneric-eveniment-caritabil-pentru-intoducerea-meniurilor-scrise-in-braille

„Cină pe Întuneric”, este un eveniment caritabil care are ca scop scoaterea în evidenţă a dificultaţilor cu care se confruntă nevăzătorii şi îşi propune să mai facă un pas ca în restaurantele din Braşov să fie intoduse meniuri scrise în Braille.

Braşovenii sunt invitaţi la o cină pe întuneric, un eveniment inedit, de constientizare a dificultăţilor cu care se confruntă persoanele nevăzătoare.

Asociaţia „Bastonul Alb“ în colaborare cu Asociaţia de Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feedback Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov) va organiza, duminică 26 februarie 2017, la ora 18.00, a patra ediţie a evenimentului „Cină pe Întuneric”.

Persoanele participante vor experimenta, pe propria piele, provocările prin care trece un nevăzător.

„Persoanele care vor lua parte la proiect vor fi invitate să servească cina într-un mediu care să nu aibă vreo sursă de lumină, creându-se astfel un mediu asemănător cu cel în care trăieşte tot timpul un nevăzător. Cei care vor lua masa vor fi serviţi de persoane cu dizabilităţi vizuale, participanţii fiind puşi în situaţia de a cere ei ajutorul unei persoane nevăzătoare, o persoană care cunoaşte alfabetul Braille, pentru descifrarea textului de pe meniuri.

Prin încercarea descifrării textului Braille, se doreşte ca participanţii să perceapă cât de greu îi este unui nevăzător să se plieze pe cerinţele zilnice fără a avea mijloacele necesare – accesibilizare în Braille“ a declarat Irina Coşescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

    Acţiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr cât mai mare de restaurante din oraşul Braşov să fie accesibile nevăzătorilor.


,,Cină pe întuneric''- este evenimentul care va aduna la un loc persoanele cu dizabilităţi vizuale şi persoanele care sprijină efortul şi curajul acestora de a răzbi în această lume ,,pe întuneric''.

Braşovenii sunt invitaţi să ia parte la un experiment tulburător, la o ,,Cină pe întuneric'', unde totul se va desfăşura fără lumină, unde vor fi serviţi de către persoane pentru care întunericul a devenit obişnuinţă.


  Locul desfăşurării: Deane`s Irish Pub & Grill (str. Republicii, nr. 19, Braşov)
  Data: duminică 26 februarie 2017, ora 18.00
  Detalii şi rezervări: tel. 0734 010 203

Comentarii

Ultimă oră