Sari la conținut

Chilipiruri mobile la început de 2019: un smartphone care te va lăsa cu bani în buzunar

chilipiruri-mobile-la-inceput-de-2019-un-smartphone-care-te-va-lasa-cu-bani-in-buzunar

Samsung nu a dus niciodată lipsă de modele de smartphone-uri din care pasionații de performanță, stil și fotografie să aleagă. Pentru cei axați pe ultimul criteriu, Samsung acordă un special interes modelelor de vârf, însă chiar și coreenii au fost surprinși de faptul că Galaxy J5, un smartphone mid-range, a devenit foarte popular printre amatorii de selfies.


Crearea smartphone-ului are o mică istorie presărată cu mituri urbane. De exemplu, se știe că numele gamei J vine de la Joy. Sau, conform unei alte variante, vine de la o gamă gândită inițial doar pentru piața japoneză, dar care a avut atât de mult succes încât a fost exportată în toată lumea.


Numele de selfie-smartphone nu este unul exagerat. Este un terminal gândit pentru o nișă existentă, pentru o cerere evidentă de astfel de telefoane. Că selfie-urile sunt și vor fi probabil mult timp o modă între tineri nu este un secret. De ce nu ar primi, atunci, acești tineri un telefon care să le satisfacă exact această nevoie?


Gama Galaxy J de la Samsung se situează între gama medie și gama de jos, înclinând mai mult spre gama medie. Evident, cu prețuri pe măsură. Cu un senzor frontal de bună calitate, însoțit de propriul său flash LED, care caută să potențeze tocmai această funcție, a selfie-urilor, inclusiv în condiții de luminozitate scăzută, Samsung Galaxy J5 vine în întâmpinarea tinerilor preocupați de propria imagine, dar cu resurse financiare medii.


Samsung Galaxy J5 a triumfat în rândul publicului amator de selfie-uri, încă o dovadă că Samsung a mers pe cartea câștigătoare. Clientul tipic al acestui tip de telefon este tânăr, care acordă o importanță deosebită camerei frontale la un smartphone și care nu pune prea mult preț pe partea hardware.


Cu un ecran de 5.2 inci și cu un corp unibody din aluminiu, modelul Galaxy J5 (2017) vine să continue epopeea modelului de anul trecut, care a fost un bestseller în România. Samsung Galaxy J5 modelul 2017 păstrează ecranul Super AMOLED cu rezoluție 720p al modelului anterior. Camera principală are 13 MP, la fel ca și camera frontală, care a făcut un salt uriaș de la 5 MP, cât avea la modelul anterior, semn că seria J a trecut la nivelul următor.


Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este dacă un astfel de telefon va reuși să-ți satisfacă toate cererile. Ce-i drept, cu un buget mic, poți fi tentat de modelele chinezești care îți iau ochii cu specificații care rivalizează cu modele mult mai noi și poziționate mai bine în ecosistemul smartphone-urilor. Deocamdată e bine să le eviți, mai ales că scandalul spionajului în care America și China se află nu ne-a oferit încă toate răspunsurile de care avem nevoie.


Unul dintre avantajele de a alege un brand cunoscut de telefoane mobile, printre care și Samsung, este un service care se ridică la standarde europene. În cazul coreenilor, nu trebuie să cauți mult poveștile impresionante ale rapidității service-ului oficial Samsung în România. Nu că vei trece pe acolo dacă ai grijă de telefonul tău.

Poți face acest lucru alegând accesoriile special concepute pentru un J5: de la huse, la încărcătoare și cabluri, până la cele pe care le vedem peste tot – suporturi auto, baterii externe, suporturi de bicicletă. Pe scurt, tot ceea ce-ți poți dori. Este Samsung Galaxy J5 (2017) un smartphone potrivit pentru anul 2019? Fiind bombardați de specificații și hiperbole tehnologice, primul răspuns tinde să fie negativ. Pentru utilizatorul care dorește lucrurile de bază de la noul său smartphone: o cameră foto decentă, un ecran mai mult decât bun și acces la toate aplicațiile social media, este greu să recomandăm un alt model.

Comentarii

Ultimă oră