Chamber Jazz@Universitatea Transilvania revine cu un dublu concert de pian, într-o formulă care îi readuce împreună pe Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu.
 
     Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania (în clădirea Rectoratului).

    Concertul va fi urmat de o discuţie dedicată pianului în jazz, la care va participa şi curatorul seriei Chamber Jazz@UT, pianistul şi compozitorul Lucian Ban.

     Mircea Tiberian este unul dintre personajele cu evoluţia cea mai complexă şi spectaculoasă din muzica românească a ultimelor decenii. Cariera sa muzicală, întinsă peste patru decenii, s-a materializat în mii de concerte, emisiuni radio-tv, conferinţe, colocvii şi peste douăzeci de albume realizate sub nume propriu. Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esential în pedagogia jazzului şi muzicii improvizate din România, fiind iniţiatorul şi conducătorul primului şi celui mai important departament de jazz de la noi.

       Pianist de jazz şi compozitor, Toma Dimitriu a absolvit Conservatorul Prince Claus – Groningen, Olanda, în 2017. Activ pe scena naţională şi internaţională de jazz şi în festivaluri, Toma a concertat alături de muzicieni precum James Cammack, Gene Jackson, Mircea Tiberian, Nicholas Simion, Francesco Mela, Nancy Morano sau Alex Harding. În prezent e stabilit la Paris, dar îşi continuă activitatea muzicală şi în România.

      Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.