Sari la conținut

Deşi oficial s-a interzis circulaţia lor, trenurile Regiotrans Braşov merg în continuare.

Compania Naţională de Căi Ferate a anunţat săptămâna trecută, printr-un comunicat, că activitatea a patru operatori de transport feroviar, care au acumulat datorii de aproximativ 37 milioane de lei, a fost oprită.
Regiotrans, pe lista neagră. Operatorii de transport feroviar a căror activitate a fost oprită ar fi fost, conform comunicatului oficial al companiei: SC Grup Transport Feroviar SA, care are o datorie de 7,2 milioane de lei, SC Regiotrans SRL - 7,7 milioane de lei, SC Servtrans Invest SA - 18,2 milioane de lei şi SC Transferoviar Grup SA - 3,5 milioane de lei. „Compania a depus toate eforturile necesare pentru recuperarea acestor debite, decizia de oprire a circulaţiei trenurilor de marfă şi călători fiind luată ca urmare a refuzului repetat al operatorilor feroviari de a achita sumele restante, în contul taxei de utilizare a infrastructurii”, se spunea în comunicatul companiei.
CNCF închide ochii. Deşi a dat o declaraţie oficială, ulterior, compania a închis ochii la încălcarea restricţiei de către societatea braşoveană Regiotrans. Conform www.covasnamedia.ro, lucrătorii de la Regiotrans au declarat că nu au primit nicio astfel de restricţie de la sediul societăţii, lucru confirmat şi de către Regiotrans Braşov, potrivit căreia societatea nu are probleme financiare, iar în cazul în care vor fi restricţii, vor anunţa publicul larg.
Datorii trecute cu vederea. Conform comunicatului publicat săptămâna trecută în presă, din cauza datoriilor societăţii braşovene, trenurile Regiotrans n-ar mai fi trebuit să circule începând de joi, săptămâna trecută. Cu toate acestea, trenurile au mers şi merg în continuare conform programului. Mai mult decât atât, Regiotrans porneşte trenuri în fiecare zi de la Braşov către Constanţa, profitând de faptul că a ajunge pe litoral cu trenurile CFR nu mai este un lucru simplu. Deşi în Mersul Trenurilor sunt mai multe trenuri către litoral, marea majoritate a acestora nu circulă.

Comentarii

Ultimă oră