Sari la conținut

Cetele din Ţara Făgăraşului vor colinda de Sfântul Ion

cetele-din-tara-fagarasului-vor-colinda-de-sfantul-ion

Și în acest an, de Sfântul Ion, Făgăraşul va deveni gazda tuturor Cetelor din Ţara Făgăraşului.

Duminică, 7 ianuarie 2018, de Sfântul Ioan, Făgărașul va fi centrul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă. În ziua de mare sărbătoare va avea loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Cetelor de Feciori. Făgărășenii sunt deja obișnuiți cu această tradiție și o așteaptă întotdeauna cu interes și nerăbdare.

Duminică dimineaţă, cetele se vor întâlni la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul pentru a colinda şi pentru a defila pe străzile municipiului. Și-au confirmat prezenţa la eveniment 30 de cete din Ţara Făgăraşului, dar şi din judeţul Sibiu (reunind peste 600 de tineri).

Festivalul Cetelor de Feciori va debuta la ora 09.30, cu Sfânta Liturghie ce va fi oficiată în Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, de către Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza, împreună cu un sobor de preoţi.

De la ora 11.30, cetaşii vor colinda în catedrală. Fiecare dintre cele 30 de cete, vor cânta câte o colindă reprezentativă din comuna din care provin.

Apoi cetele de tineri vor pleca pe străzile oraşului într-o paradă a portului popular până în părculeţul din centrul oraşului unde va fi amenajată o scenă.

Mult așteptata paradă va străbate traseul Hotel Bulevard – Primăria Făgăraș. Pe scena amplasată în fața Primăriei, vor urca primari, Mitropolitul Ardealului și invitați speciali. Tot acolo va avea loc și un spectacol de dansuri și colinde tradiționale.

Comentarii

Ultimă oră