Sari la conținut

Părerea cetăţenilor nu contează atunci când se iau decizii importante pentru ţară! Este concluzia la care au ajuns mai multe ONG-uri, după ce au studiat Legea 52, cea a transparenţei decizionale în administraţia publică.
Practic, acest act normativ este încălcat frecvent, şi, culmea, nici măcar Ministerul Justiţiei nu-l respectă. O spun reprezentanţii „Coaliţiei 52“, cei care vor să ceară modificări importante pentru această prevedere legală. Legea 52 din 2003, cea a transparenţei decizionale în administraţia publică, are mai multe lipsuri.
Printre acestea vorbim de sancţiuni directe care ar trebui aplicate autorităţilor publice pentru nerespectarea actului normativ şi termene rezonabile de dialog cu cetăţenii. Coaliţia 52, formată din două sute de ONG-uri la nivel naţional şi două la Braşov, dar şi din structuri ale patronatelor şi sindicate, şi-a propus să ajungă la Parlament pentru a cere modificarea Legii transparenţei.  În primul rând se cer consultări cu cetăţenii.
Cei care vor să se încrie în coaliţia 52 au la dispoziţie internetul. Reprezentanţii coaliţiei 52 spun că actul normativ a fost încălcat în perioada septembrie 2011 şi ianuarie 2012 şi în cazul adoptării legii energiei electrice şi legii gazelor.
Mai mult, proiectul de lege privind comasarea alegerilor a fost adoptat de Guvernul Boc, cu încălcarea Legii 52.          L. N.

Comentarii

Ultimă oră