Sari la conținut

Cererile de restituire a taxei auto, din 16 ianuarie

Cererile de restituire a taxei de poluare pot fi depuse începând de săptămâna viitoare. Ministrul Me-diului, Laszlo Borbely, a anunţat că, din 16 ianuarie, persoanele care au plătit o taxă de poluare auto mai mare decât cea prevăzută în noua Lege pot cere restituirea diferenţei.
Borbely a anunţat că ANAF va avea, începând de luni, formulare-tip de restituire. Actele care trebuie anexate cererii de restituire sunt dovada plăţii taxei de poluare şi certificatul de înmatriculare. Ministrul Mediului a mai precizat că sumele care tebuie plătite vor fi transmise solicitantului în termen de 45 de zile de la depunerea cererii.
Având în vedere reducerea taxei de poluare cu până la 25%, cei care au plătit taxa de poluare de la 1 iulie 2008 pot solicita restituirea diferenţei, în cazul în care suma este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi.  
Astfel, persoanele interesate să vadă dacă au de recuperat bani ca diferenţă, începând de vineri vor avea la dispoziţie, pe site-ul AFM formula de calcul prevăzută de lege şi care va fi utilizată şi de organele fiscale. Între timp poţi să-ţi calculezi singur taxa auto. Dă click aici.  (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră