Sari la conținut

Centrul Naţional de Competitivitate şi Training SUERD

centrul-national-de-competitivitate-si-training-suerd

O punte de legătură între structuri asociative locale, judeţene sau chiar regionale şi Uniunea Europeană. Asta se doreşte a fi Centrul Naţional de Competitivitate şi Training „Casa Verde a Dunării”, care va fi lansat la sfârşitul acestei săptămâni. Tot cu acest prilej va avea loc şi un „Festival al Comunităţilor Autosustenabile din România”.

Centrul Naţional de Competitivitate şi Training SUERD „Casa Verde a Dunării” se bazează pe Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării. Aceasta are patru piloni, de conectivitate protecţie a mediului, îmbunătăţire a capacităţii instituţionale şi turism.

"Am decis să înfiinţăm pentru a veni în sprijinul realizării unor proiecte majore, cu impact macro. Nu mai putem gândi în acest moment la proiecte gen oraşul Braşov, gen Regiunea Centru. Trebuie să ne gândim la proiecte transfrontaliere" a explicat Ovidiu Slimac, preşedintele  Centrului.  Concret, Centrul va putea oferi celor interesaţi consultanţă pentru realizarea de proiecte, dar vor oferi şi diverse cursuri de formare de facilitatori pentru această strategie. Vor fi cursuri de expert achiziţii publice, atragere a fondurilor europene, manager de responsabilitate socială.

"Responsabilitatea socială este răspunderea fiecăruia dintre noi vizavi de comunitatea din care facem parte. Indiferent că este vorba despre o persoană, o instituţie sau companie, fiecare în parte este responsabil pentru această comunitate" a adăugat Sorin Peligrad, membru.

Centrul va fi lansat oficial, la sfârşitul acestei săptămâni. Tot cu această ocazie, va fi organizat şi un Festival al Comunităţilor Autosustenabile din România, care va avea loc pe str. 13 decembrie nr 96. Cei prezenţi vor putea afla mai multe şi despre ce înseamnă o astfel de comunitate. Şi noi avem una în judeţ, în zona Făgăraşului, mai exact şi care se poate dezvolta cu fonduri europene.

"Autosustenabil înseamnă un pic mai mult decât un sat ecologic normal. Adică vrem să oferim celor implicaţi în astfel de comunităţi nu doar o viaţă sănătoasă şi un aer mai curat şi în mijlocul naturii, ci şi un mod de a susţine din punct de vedere economic, din punct de vedere al hranei, pe partea de sănătate, pe partea de învăţământ şi de şcoală, pe partea de energie"  a spus Flavian Dumitrescu, fondator Comunitatea „Armonia” Braşov

Centrul va funcţional oficial din ianuarie 2014.

Comentarii

Ultimă oră