Sari la conținut

Centrul de zi pentru copii, inaugurat la Codlea

centrul-de-zi-pentru-copii-inaugurat-la-codlea

Vor cânta, vor dansa, vor desena, dar mai ales îşi vor face temele şi vor recupera ceea ce nu au avut cum să asimileze, pentru că nu au fost la grădiniţă, sau nu pot avea ajutor din partea părinţilor. Este vorba despre 40 de copii din Codlea care provin din familii sărace sau de romi, care până nu de mult pierdeau timpul pe străzi din cauza că părinţii nu aveau timp de ei, sau nu ştiau cum să îi ajute la lecţii.
Copiii vor merge zilnic la centrul de zi – „Raza de lună” - creat special pentru ei, unde nu doar că vor putea să îşi facă lecţiile sau vor mânca, ci vor avea şi ore de creaţie.
Instituţia şi-a deschis porţile pentru ei datorită deputatului PNL Maria Grecea. “În urmă cu doi ani, am cunoscut o doamnă deosebită care a lucrat nouă ani în asistenţă socială Bucureşti, şi de când a vizitat prima oară oraşul nostru, Codlea, mi-a spus că noi avem totuşi o problemă cu copilaşii care stau pe străzi, care nu se duc la şcoală şi, în momentul acela, am realizat concret gravitatea acestei situaţii. Am încercat încă de atunci  înfiinţarea unui centru, numai că ştim cu toţii că resursele financiare sunt destul de limitate”, a declarat Maria Grecea.
La centru vor lucra mulţi voluntari, care şi-au exprimat dorinţa de a sta alături de aceşti copii. „În afară de faptul că îşi vor face temele şi vor recupera din golurile pe care le au, educaţionale, o să facă şi activităţi artistice. Deja am contactat mai multe persoane care, în mod voluntar, vor veni să ne ajute şi copiii vor dansa, vor învaţă să picteze, vor cânta şi vor face tot felul de lucruri frumoase”, ne-a spus Valentina Zăvoianu, directorul Centrului de zi din Codlea. Educatoarele copiilor sunt tinere şi extrem de atente cu micii lor şcolari. „Unii sunt cuminţei şi ştiu noţiunile de bază, cu unii este mai dificil, pentru că nu au fost la grădiniţă deloc, dar încercăm şi cu unii avem deja rezultate”, a precizat una dintre educatoare, Diana Drăgoi. Acesta este doar un proiect pilot, spune deputatul liberal Maria Grecea, care intenţionează să mai deschidă câteva astfel de centre în judeţ, la Zărneşti, Săcele sau Rupea.

Comentarii

Ultimă oră