Sari la conținut


Braşoveanca Floarea Ramba, care a sărbătorit ieri 100 de ani împliniţi, se poate lăuda cu o vivacitate greu de egalat. Dacă în tinereţe a urcat până în Himalaya, la bătrâneţe s-a mulţumit cu excursiile prin munţii din jur, urcând, până de curând, pe jos până în Poiana Braşov.

A ajuns până pe Himalaya, iar acum trăieşte din amintirile drumeţiilor de altădată. Braşovenaca Floarea Ramba a mers săptămânal până în Poiana Braşov, pe jos, până la vârsta de 98 de ani. Acum a împlinit 100 şi îşi doreşte să mai ajungă măcar o dată până pe Tâmpa. Copiii, nepoţii şi strănepoţii au fost alături de ea la aniversare.

O mare familie.

La vârsta de 100 de ani, braşoveanca Floarea Ramba se mândreşte cu 3 copii, 8 nepoţi şi 7 strănepoţi. A trăit în perioada celor  2 războaie mondiale şi îşi aminteşte foarte bine şi de revoluţia din 1989. Spune că viaţa de atunci era mai simplă şi că oamenii se puteau mândri cu o educaţie aleasă. Tinereţea şi-a petrecut-o în zona Moeciu de Sus şi datorită locurilor de aici s-a îndrăgostit de natură, dar mai ales de munte. S-a măritat la 22 de ani, dar crede că şi atunci a fost o copilă.

Viaţă sănătoasă.

Ani la rând a urcat munţii, a mâncat sănătos şi cel mai important lucru:şi-a îngrijit familia, mai mult decât pe ea. Asta i-a dat putere să ajungă la vârsta de 100 de ani. Familia se roagă ca femeia să mai trăiască măcar încă pe atât. Sărbătoarea din  familia Ramba a emoţionat-o pe doamna Floarea care nu a înţeles foarte bine dacă trebuie sau nu, să sufle în lumânare.



http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră