Sari la conținut

Cele mai surprinzătoare leacuri antimahmureală

cele-mai-surprinzatoare-leacuri-antimahmureala

Ca să elimini mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanțele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

Nutriționiștii au constatat că ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Un alt ceai care alungă mahmureala se prepară din coaja unei banane.

Printre leacurile incontestabile în caz de mahmureală se numără infuzia de ghimbir, deoarece înlătură senzaţia de vomă, durerile de cap şi greaţa.

Fitoterapia apreciază că sunătoarea şi pătrunjelul se numără printre cele mai eficiente leacuri care combat efectele excesului de alcool.

Apicultorii au constatat că produsele stupului sunt leacuri excelente care anulează efectele beţiei. În astfel de situaţii, victima alcoolului trebuie să mănânce o felie de pâine stropită cu 15 picături de propolis. Efectul nu se lasă aşteptat: după cel mult 30 de minute, persoana în cauză scapă de orice disconfort provocat de excesul de alcool.

Mierea este un pansament gastric de excepţie! Dacă se administrează două linguriţe de miere într-o cană cu ceai, înainte de petrecere, efectele alcoolului sunt minime.

O băutură folosită frecvent, după petreceri, este zeama de varză sau moarea, aşa cum i se mai spune în popor. Din leacul acesta popular se bea câte un pahar din oră în oră. În acelaşi scop se consumă şi murăturile, conservate în saramură, deoarece sarea combate deshidratarea provocată de consumul de alcool.

Sursa realitatea.net.

Comentarii

Ultimă oră