Sari la conținut
cele-mai-rapide-masini-de-strada

Au renumele de a fi cele mai rapide masini de productie din lume si sunt destul de rare la vedere. Aceasta pentru ca vin in serii mici, iar pretul lor este de multe ori prohibitiv. Iata reginele vitezei de pe sosele, potrivit 4tuning.ro.


Koenigsegg One:1

Modelul Agera s-a dovedit punctul perfect de plecare pentru a dezvolta urmatoarea creatie Koenigsegg. Noul One:1 este produs in sase exemplare, comandate deja de noii miliardari ai planetei. Viteza maxima teoretica este de 440+ km/h, un alt punct forte fiind demarajul de la 0 la 400 km/h in doar 20 de secunde. Pretul unui exemplar nu a fost dezvaluit, dar se pare ca depaseste valoarea de 3 milioane de dolari.
Editorial: de ce romanul de rand nu vede nimic altceva in afara de Volkswagen?

Koenigsegg Agera R

Suedezii s-au dovedit destul de inspirati cand au creat modelul Agera R. Pana la 1.140 CP dezvoltati de un motor V8 de 5 litri care nu cantareste mai mult de 197 de kilograme pare de-a dreptul fantastic, dar uite ca in cazul supercarului Koenigsegg s-a putut. Masina atinge o viteza maxima teoretica de 440 km/h si costa aproximativ doua milioane de dolari.

Hennessey Venom GT

Pentru suma minima de 950.000 de dolari, texanii de la Hennessey Performance Engineering sunt gata sa iti inmaneze cheile unui model cu adevarat extrem. pe nume Venom.

Te poate duce pana la 420 km/h desi, recent, pe pistele de la Kennedy Space Center, un exemplar a trecut de 435 de kilometri pe ora, cu pilotul Brian Smith in spatele volanului. Producatorii ar fi dorit sa-si inscrie automobilul in Cartea Recordurilor, drept cea mai rapida masina de serie din lume, inca din 2012, dar s-au lovit de o chichita la certificarea recordului: pentru a obtine acest titlu, orice companie trebuie sa aiba 30 de autoturisme fabricate, iar Venom a fost construit intr-o serie de 16 bucati.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Cu doar un strop mai ieftina decat Bugatti Veyron Super Sport, varianta decapotabila Grand Sport Vitesse detine titlul de cea mai rapida decapotabila din lume. Este facuta sa atinga 410 km/h. Pretul: 2,35 milioane de dolari.

Bugatti Veyron / Grand Sport

Productia modelului Veyron a inceput in 2005, in timp ce versiunea Grand Sport a debutat pe piata in 2009. Inca de la inceput, admiratorii automobilului din Molsheim nu s-au sfiit sa il declarea masina anului sau chiar a deceniului. Are o viteza maxima de 407 km/h si impresioneaza prin cei 1.001 cai putere prezenti sub capota.

Noble M600

Tot de la britanici vine si Noble M600. Productia masinii a inceput in 2010 si continua si in prezent. Majoritatea cumparatorilor sunt britanici si americani care incep sa deprinda senzatia de forta data de un motor V8 de 4,4 litri de la Volvo. Viteza maxima: 360 km/h. Pret: 300.000 de dolari. Citeste mai mult...

Comentarii

Ultimă oră