Sari la conținut

Cele mai mici amenzi din partea DSV, în aprilie, la Brașov

cele-mai-mici-amenzi-din-partea-dsv-in-aprilie-la-brasov

În cursul lunii aprilie, Direcţiile judeţene sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat peste 8.770 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare sau alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate peste 110 amenzi contravenţionale în valoare totală de circa 217.000 de lei.

În judeţul Braşov, amenzile au însumat doar 600 de lei şi au vizat igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, fiind cele mai mici din ţară, alături de cele din Alba, Sălaj şi Constanţa.

Comentarii

Ultimă oră