Sari la conținut
cel-mai-periculos-drum-din-tara

DN1 este cel mai periculos drum din România, principalele cauze ale accidentelor rutiere fiind infrastructura, neatenţia, viteza şi inconştienţa şoferilor.

Potrivit Digi24, Drumul Naţional 1 are 640 de kilometri şi traversează România de la Bucureşti până la graniţa de nord-vest cu Ungaria, iar în fiecare an zeci de şoferi şi localnici îşi pierd viaţa în accidente pe această şosea, un punct sensibil reprezentându-l segmentul dintre localităţile Vlădeni şi Perşani din judeţul Braşov.

Doar pe această porţiune s-au produs până acum, 64 de accidente. Dintre acestea, 27 au avut caracter grav. În urma accidentelor au rezultat 6 decese, 28 de persoane rănite grav şi peste 70 de persoane rănite uşor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu, pe DN1, sectorul de drum dintre Vlădeni şi Perşani, unde sunt câteva curbe periculoase, au fost instalate parapete, sunt separatoare de sens şi a fost scăzută limita de viteză.

Drumul Naţional 7 este al doilea drum din topul celor mai periculoase din ţară, șoseaua care face legătura în București și Vama Nădlac fiind tranzitată, în fiecare zi, de peste 360 de mii de maşini.

Comentarii

Ultimă oră