Sari la conținut

Cel mai mare parc pentru căţei, amenajat sub Tâmpa se deschide în week-end

cel-mai-mare-parc-pentru-catei-amenajat-sub-tampa-se-deschide-in-weekend


   Va fi al 7-lea „parc al câinilor”, urmează alte 3: Noua, Tractorul şi Bartolomeu!

La finalul acestei săptămâni va fi deschis cel mai mare parc ce poate fi folosit plimbarea câinilor din Braşov. Acesta este amenajat într-un ţarc cu o suprafaţă de 1.500 de metri, situat lângă terenurile de baschet de pe Aleea de sub Tâmpa. În acest loc, căţeii îşi vor putea face nevoile, dar vor putea alerga şi printre arbori, fără a mai fi „stresaţi” de lesă sau de stăpânii care strigă după ei.

Conform declaraţiei şefului Serviciului Amenajare Zone de Agrement, Orantes Dincă, acesta este cel de-al 7-lea loc de plimbat câinii care se amenajează în oraş, dar a menţionat şi faptul că „amenajarea acestui spaţiu a avut la bază şi solicitarea semnată de mai mulţi locuitori din zona centrului istoric care se confruntă cu faptul că nu toţi deţinătorii de câini înţeleg să cureţe dejecţiile animalelor de companie, în special de pe trotuare”.

Totodată, reprezentantul Serviciului Amenajare Zone de Agrement a menţionat că astfel de amenajări se vor realiza şi în cartierele Noua, Tractorul şi Bartolomeu.


  „Sunt multe cereri pentru astfel de zone şi ne bucurăm că putem da curs solicitărilor venite de la deţinătorii de animale de companie. Aceste spaţii vor fi dotate cu bănci, coşuri de gunoi pentru colectarea dejecţiilor, iar cetăţenii vor avea la dispoziţie un panou cu regulile pe care aceştia trebuie să le respecte în interiorul spaţiului”, a mai spus Orantes Dincă.


    În acest moment, pe lângă spaţiul de Sub Tâmpa, în municipiul Braşov mai sunt funcţionale alte şase astfel de zone, în capătul str. Grigore Ureche, pe str. Crinului, pe str. Carpaţilor, în Centrul Civic, pe b-dul Gării nr. 10, pe str. Apollo.

Comentarii

Ultimă oră