Sari la conținut

Cel mai mare lanț uman din România (FOTO + VIDEO) UPDATE

ultima-ora-cel-mai-mare-lant-uman-din-romania-foto

15.000 de participanţi la lanţul uman de pe DN11, spun autorităţile. Cifrele se schimbă radical însă dacă dăm crezare declaraţiilor venite din partea organizatorilor. Aceştia susţin că 120.000 de oameni au participal la marşul secuiesc.

UPDATE: GALERIE FOTO + VIDEO

Cel mai lung lanț uman DIN România realizat de maghiarii din Ținutul Secuiesc. Pe marginea DN11, de-a lungul drumului mii de maghiari s-au așezat în unul lângă altul. „Suntem mulți, asta vrem să arătăm și vrem autonomie pentru că suntem aici și uitați dovada, existăm și cerem să ni se respecte drepturile”, ne-a spus unul dintre protestatari.

MIERCUREA CIUC

Garnitura trenului particular Regio Trans trebuia să sosească la ora 8.41 în gara Miercurea Ciuc, acolo unde aproximativ 400 de oameni aşteptau să plece la Chichiş. Cu câteva minute înainte de ora stabilită, s-a anunţat că trenul va avea întârziere 180 de minute, spre nemulţumirea oamenilor care cred că e vorba de o metodă prin care să fie împiedicaţi să ajungă la marş. „Eu zic că asta e sabotaj, nu cred că locomotiva s-a stricat tocmai astăzi. (...) Eu sper că, prin acest marş, cel puţin vom atrage atenţia lumii că aici o mulţime de oameni, din aceste trei judeţe, vor să fie stăpânii acestui ţinut. Bineînţeles că asta nu exclude (...) populaţia română, pentru că noi de secole trăim împreună şi trebuie să trăim şi în continuare împreună. Noi trebuie să ne rezolvăm problemele noastre şi eu sper că liderii ţării vor găsi metoda şi intrumentele prin care să ne ajute să obţinem autonomia", a declarat pentru Romaina TV Szilagy Arpad, unul dintre cei care aşteptau trenul pentru a pleca la marşul pentru autonomie teritorială.

RECI - UPDATE FOTO 11:35

UPDATE: Un echipaj SMURD și o ambulanță au intervenit în localitatea Reci din Covasna după ce doi dintre participanții la mitingul maghiar au leșinat. Este vorba de o fată în vârstă de 19 ani și un pensionar. În acest moment primesc îngrijiri.

Ambulanța și echipajul SMURD au plecat de la fața locului și se îndreaptă cu victimele la spital.

Comentarii

Ultimă oră