Sari la conținut

Cea mai mare rezervație de narcise din Europa se află în Brașov

cea-mai-mare-rezervatie-de-narcise-din-europa-se-afla-in-brasov

La 60 de kilometri distanţă de Braşov, se întinde o pajişte mare, pe care cresc în fiecare an minunatele narcise. Puţine flori au un parfum atât de senzual şi pronunţat ca al narciselor. Natura şi-a desăvârşit creaţia în satul braşovean Vad, în Poiana Narciselor. Zona este arie protejată de interes naţional, iar culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege. În fiecare an, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aici se organizează Festivalul Narciselor, un festival de etnologie şi folclor şi o mare sărbătoare a sătenilor. Rezervaţia naturală Dumbrava Vadului, cunoscută cel mai adesea sub numele de Poiana Narciselor sau Poiana Vadului, cum îi spun localnicii, este cea mai mare rezervaţie naturală de profil din Europa, întinsă pe o suprafaţă de 400 de hectare, scrie bizbrasov.

Festivalul Narciselor este un prilej cu totul aparte de a evidenţia frumuseţea dansului, a cântecului, portului şi obiceiurilor populare din zonă, într-un cadru excelent şi deosebit în care narcisele sunt cele care însufleţesc şi mai mult festivalul.
Din păcate, în ultimii ani pajiştea de narcise a fost vandalizată şi culeasă în mod abuziv, restrângându-şi aria de apariţie, deşi narcisa care creşte aici este protejată prin lege. Cu toate acestea, locul a rămas unul deosebit, în care narcisele cresc în toată splendoarea lor.

Comentarii

Ultimă oră