Sari la conținut

Cea mai mare orgă mecanică din România, prezentată braşovenilor

Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov invită toţi doritorii să participe la ghidajele tematice oferite publicului, în cadrul cărora aceştia vor putea cunoaşte mai de aproape edificiul fascinant Biserica Neagră, ghidaţi de un colaborator calificat al Parohiei Evanghelice.

Miercuri, 8 august, începând cu ora 17:00, organistul Steffen Schlandt va conduce ghidajul intitulat „Voi cânta Domnului cât voi trăi”, în care orga Buchholz a Bisericii Negre se va lăsa descoperită de cei prezenţi. Aceasta este cea mai mare orgă mecanică din România (circa 4000 de tuburi, patru manuale şi pedal, 63 de registre), având un timbru deosebit de frumos, potenţat de acustica bună a bisericii.

Participarea la ghidaj este posibilă pe baza înscrierilor în prealabil la secretariatul Parohiei, Piaţa Sfatului 17, prin telefon: 0268 511 824 sau e-mail info@biserica-neagra.ro. Locurile sunt limitate. Biletul de intrare este de 6 lei.

Următoarele ghidaje:
-„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă”. Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic - cu Peter Demuth: 15 august, 26 septembrie
-„Lumea înălţimilor”. Prezentare turn, clopote şi acoperiş - cu Liliana Şelaru: 22 august
-„Reconstruită exemplar în vechiul ei stil”. Epoca Barocă a Bisericii Negre - cu Ágnes Ziegler: 29 august
-„Voi cânta Domnului cât voi trăi”. Prezentare orgă - cu Steffen Schlandt: 5 septembrie
-„Oare doar splendoarea lumii islamice?”. Prezentare covoare - cu Ágnes Ziegler: 12 septembrie
- „Despre gâlceava stranelor...”. Ordinea şederii, uzul stranelor şi arta tâmplarilor - cu Richard Sterner: 19 septembrie.

Comentarii

Ultimă oră