Sari la conținut

Cea mai avansată aparatură pentru recuperarea neuromotorie din România, la Polimed Dacia

cea-mai-avansata-aparatura-pentru-recuperarea-neuromotorie-din-romania-la-polimed-dacia

Sistemul medical din România are lacunele sale, însă încearcă din răsputeri să-și revină pe calea cea bună. Una dintre dovezile în acest sens o reprezintă eforturile realizate de medici și de instituțiile private sau de stat, care încearcă să-și îmbunătățească infrastructura medicală din resurse proprii sau prin accesarea de fonduri europene.

Totul – în slujba pacienților, pentru care personalul medical cu adevărat dedicat încearcă orice ține de el.

În acest sens, joi, 2 noiembrie, de la ora 18.30, la Polimed Dacia, va avea loc inaugurarea unui echipament de ultimă generație în medicina recuperatorie. Sunt doar 4 astfel de sisteme în toată țara, iar la Brașov se va afla cel mai avansat sistem robotizat de recuperare. Pentru achiziționarea acestuia, au fost accesate fonduri europene vizând cercetarea.

Aparatura va putea fi utilizată în recuperarea neuromotorie a pacienților în mai multe afecțiuni, precum: accidente vascularecerebrale, afecțiuni locomotorii grave – pentru care recuperarea clasică nu a dat rezultate –, scleroza multipla sau poliartrita, recuperarea pacienților după intervențiile chirurgicale osteoarticulare.

De asemenea, noul sistem robotizat de recuperare este foarte util în recuperarea medicală a copiilor sau a sportivilor, la clinica din Brașov, de pe strada Prahova, nr. 30, obișnuind să se recupereze hocheiștii de la Corona Wolves sau fotbaliștii de la Sepsi.

Activitățile de cercetare și dezvoltare în domeniul medical au loc în parteneriat cu Facultatea de Medicină și în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității „Transilvania”.

Comentarii

Ultimă oră