Sari la conținut

Ce victorie! Olimpia a câştigat duelul cu U Cluj

ce-victorie-olimpia-a-castigat-duelul-cu-u-cluj

Olimpia CSU Braşov nu mai este de mult revelaţia turului în Liga Naţională de baschet feminin. Formaţia antrenată de Dan Calancea a devenit una dintre cele mai importante echipe din tot campionatul, detonând bombă după bombă în fiecare etapă.

Ultima „victimă” a braşovencelor este Universitatea Cluj, unul dintre cluburile cu cele mai mari bugete din ţară. „Olimpicele” au făcut un nou meci mare, învinând în deplasare la Cluj cu 78-73 (24-24, 18-19, 13-13, 23-17). Cum o arată şi scorul, partida a fost extrem de echilibrată, cu un plus pentru Olimpia CSU în ultimul sfert. Interesante sunt şi condiţiile în care a fost obţinut succesul: cu Pesovic, Irimia şi Ana Ferariu accidentate, cu o bancă scurtă şi cu o echipă din care au făcut parte Maria Ferariu, Teodora Chirilă sau Bogăţean (15-16 ani).

Miss „double-double” Carla Bartee a fost din nou la înălţime, cu 31 de puncte şi 16 recuperări. La fel de solidă a fost şi prestaţia americancei Janae Sharpe, 24 de puncte, care şi-a serbat ziua de naştere chiar la meci, fiind susţinută din tribune de mamă, bunică şi nepoţel.

„Cu lotul pe care l-am deplasat la Cluj, nu mă puteam gândi că o să câştigăm! Fetele s-au mobilizat însă exemplar şi au obţinut un rezultat neaşteptat, nesperat”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Marcatoare Olimpia: Carla Bartee 31, Janae Sharpe 24, Andra Haas 8, Mitic 8, Maria Ferariu 7.

Următorul joc al Olimpiei CSU Braşov va avea loc pe teren propriu miercuri, de la 16.00, cu BC ICIM Arad.

Comentarii

Ultimă oră