Sari la conținut
ce-se-intampla-cu-maternitatea-brasov

Lucrările de renovare a vechiului corp al Maternității, finanțate de Ministerul Sănătății printr-un program finanțat prin împrumut de la Banca Europeană de Investiții, nu pot începe până când, nu se vor obține și toate avizele necesare. Obținerea documentației tehnice pentru autorizația de construcție cade însă în sarcina unității spitalicești, în conformitate cu precizările făcute de către Ministerul Sănătății, scrie bizbrasov.ro.

Astfel, în ultima ședință de plen, Consiliul Județean Brașov a decis să aloce 43.700 de lei pentru obținerea acestor documentații.  Banii necesari întocmirii acestei documentații vor fi alocați din excedentul bugetar al județului pe anul trecut, care a fost de 16,29 milioane de lei și din care s-a creat un fond special pentru diverse urgențe în domeniul sanitar. De asemenea, tot la solicitarea Ministerului Sănătății, conducerea Maternității va trebui să încheie și un contract de asistență tehnică de proiectare, o parte din banii alocați de CJ Brașov la ultima ședință urmând să fie folosiți în acest scop. „În vederea respectării prevederilor Legii privind calitatea în construcții, proiectantul trebuie să urmărească executarea lucrărilor conform prevederilor din proiect și să participe la soluționarea neconformităților ce pot apărea pe parcursul executării lucrărilor ținând seama de faptul că acest imobil a fost construit în anul 1912 și a avut destinația de așezământ școlar, dar și de complexitatea lucrărilor incluse în consolidarea și restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Încă nu s-a stabilit un constructor

În adresa Ministerului Sănătății prin care se solicită elaborarea acestei documentații, se precizează că procedura de achiziție pentru selectarea constructorului este în curs de derulare, după ce contractul cu firma care câștigase licitația inițială, ICCO, a fost reziliat, ca urmare a faptului că nu a prezentat în timp util o nouă ofertă financiară, după ce s-au făcut unele modificări față de proiectul de investiție inițial, elaborat încă din 2008, iar Ministerul i-a solicitat acestuia reducerea costului lucrărilor, pentru a se încadra în suma aprobată de finanţator.  Totodată, lucrările nu au putut demara până când nu s-a clarificat și situaţia juridică a clădirii, care era deţinută de Biserica Evanghelică şi pe care Consiliul Judeţean a trebuit să o cumpere. Lucrările trebuie să se finalizeze cel târziu la finele acestui an, pentru a nu se pierde banii.  În clădirea veche ar urma să fie amenajate saloane moderne, în care mamele să poată sta cu bebeluşii şi să aibă grup sanitar propriu.

Comentarii

Ultimă oră