Sari la conținut

Ce părere au braşovenii despre instituţiile publice


Instituţia Prefectului Braşov a realizat, în perioada mai-iunie, un sondaj de opinie printre braşoveni pentru a afla ce nemulţumiri au aceştia cu privire la o serie de instituţii publice din oraş. În urma centralizării chestionarelor toate instituţiile au primit calificative "bine" sau "foarte bine" cu toate că au existat câteva nemulţumiri la fiecare dintre ele.



Amabilitate. Astfel, la "Forţele de Muncă" (AJOFM) braşovenii au cerut mai multă amabilitate, sediu în altă parte şi o gamă mai mare de cursuri de recalificare. La Camera Agricolă lumea s-a plâns că nu e un spaţiu corespunzător iar la Casa de Pensii că nu au acces la toaletă, la ziare şi că personalul nu este foarte politicos (bonus pentru paznici pe care i-au făcut necivilizaţi)



Site-uri. La Direcţia Agricolă oamenii s-au plâns că informaţiile oferite nu sunt clare sau sunt incomplete. În plus instituţia nu are site iar specialiştii ar trebui să se deplaseze mai mult prin judeţ. De site s-au plâns şi cei care au avut de-a face cu Direcţia Sanitar Veterinară sau Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov. Problema este, de data aceasta, la actualizarea site-ului.



Program de lucru. La Inspectoratul Teritorial de Muncă problemele au fost legate de programul de lucru prea scurt şi informaţiile de la ghişee care ar fi "incomplete". Alte propuneri ale braşovenilor au vizat introducerea posibilităţii achitării taxelor prin ordin bancar, prin poşta sau prin trezorerie. În cazul Poliţiei, braşovenii au propus înfiinţarea unor casierii pentru plata taxelor, existenţa formularelor la sediu şi montarea mai multor bănci în sala de aşteptare.



Au interzis ziarele. Interesant este că în urmă cu trei luni la Casa de Pensii Braşov se găseau ziare, respectiv Braşovul Tău. Conducerea Casei, numită de PDL, a decis să scoată ziarul din clădire pentru că “prea atacă”. Directoarea economică a instituţiei, activista PDL Stănica Barbu, a dat nişte explicaţii absolut halucinante: “Şi ziarul ne aduce şi prejudicii, da, că cetăţenii care vin să îl ia de aici au tocit treptele şi le-au spart, şi cei care vin cu treabă se pot împiedica de ele, şi intră şi frigul când se deschide uşa”. Aceasta a apreciat că pensionarii nu au nevoie de ziare sau de bănci. “Aceştia nu au de ce să citescă ziarul, ei au treabă aici, şi ca să îl citească trebuie să stea jos şi să-şi pună ochelarii”.

Comentarii

Ultimă oră