Sari la conținut

Ce a făcut o tânără din Brașov cu banii de la Uniunea Europeană (VIDEO)

ce-a-facut-o-tanara-din-brasov-cu-banii-de-la-uniunea-europeana-video

Are 21 de ani, este studentă la Drept și are propria școala de dans. Visul i-a fost susținut de Uniunea Europeana.  Alexandra Zaharie a aplicat pentru un proiect cu fonduri nerambursabile și a primit 15.000 de euro pentru a-si porni propria afacere. Acum peste 25 de copii învață street dance-ul, iar Alexandra are planuri mari pentru dezvoltarea scolii. Alexandra Zaharie si-a deschis propria scoală de dans in urma cu doi ani. Chiar daca micuţii veneau la antrenamente, tânăra a simţit ca afacerea stă pe loc. „Am vrut să dezvolt şcoala de dans. Eu iniţial nu am avut saltele sau aşa mai departe. Lucruri care îmi sunt necesare pentru lucrul cu copiii în sală. Şi am considerat oportun să aplic pentru proiectul cu fondurile europene, am avut norocul să le şi primesc”, spune Alexandra Zaharie. A auzit despre programul de Start up al Uniunii Europene, pentru tinerii care vor să îşi deschidă întreprinderi mici și mijlocii și a aplicat. A făcut un curs de antreprenoriat la Camera de Comerţ si Industrie din Braşov și acolo a depus proiectul. „Banii i-am primit în octombrie, chiar dacă eu am semnat contractul cu Camera de Comerţ din Braşov în Iulie, şi a trebuit să fac foarte multe hârtii pentru absolut orice achiziţie”, mai spune Alexandra Zaharie.

• Afacere de succes

Alexandra are acum și doi angajaţi: un asistent manager și un brand manager, care se ocupă de promovarea școlii de dans. Tânăra vrea, ca pe viitor, să atragă la şcoala de dans oameni din toate mediile sociale și din toate categoriile de vârstă. „În momentul de faţă am două grupe de copii. Una de începători şi una de avansaţi cu care merg la concursuri. Lucrez să îmi deschid o grupă de adolescenţi între 15 şi 19 ani şi de ce nu pe viitor şi o grupă de adulţi pentru că este la moda acum să dansăm street dance şi adulţii sunt foarte încântaţi de acest stil de dans”, explică Alexandra Zaharie.

Cursurile se ţin de două ori pe săptămână, sâmbăta și duminica. Timp de o oră și jumătate, copiii învaţă tot felul de paşi şi stiluri de dans noi. Pe mulţi dintre ei, dansul i-a ajutat și în viaţa de zi cu zi.

Tânăra reuşeşte sa îmbine dansul, cu facultatea de drept, dar și cu job-ul de la un cabinet de avocatură. „Se spune că dacă faci ce îţi place nu munceşti o zi în viaţa ta. E cazul pentru tine? Da,sincer da, da. Eu nu simt oboseala ca fiind ceva apăsător, este acea oboseală care îţi dă satisfacţia că ai făcut ceva în ziua respectivă şi că ai adus un aport în viaţa altora”, a mai adăugat brașoveanca. Copiii care vin la cursurile de dans plătesc un abonament lunar de 100 de lei. Nu trebuie să îşi cumpere costume speciale, saltele sau alte dotări pe care o sala de dans trebuie sa le aibă, pentru că în toate aceste lucruri Alexandra a investit bani. Micii dansatori îşi doresc acum să obţină locuri cat mai bune la concursurile naţionale si internaţionale.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră