Sari la conținut

Cât sex ar trebui să facem pe săptămână?

cat-sex-ar-trebui-sa-facem-pe-saptamana-

Există o tendinţă în a scoate la iveală cele mai ascunse şi intime momente din viaţa noastră. În acest sens, cercetătorii de la Institutul Kinsey au încercat să vadă dacă cuplurile se încadrează într-o rată a normalităţii în ceea ce priveşte sexul, scrie spynews.ro.

Astfel, avem următoarele categorii: 13% dintre cuplurile căsătorite fac sex de mai puţin de 8 ori pe an 45% au declarat ca fac sex de 5-6 ori pe luna 34% au spus ca fac sex de 2-3 ori pe săptămână 7% au minimum 4 raporturi sexuale pe săptămână. Desigur, frecventa variază în funcţie de vârstă: Cupluri intre 18-29 de ani – o medie de 112 acte sexuale pe an, cupluri între 30-39 de ani – o medie de 86 acte sexuale pe an, cupluri intre 40-49 de ani – o medie e 69 acte sexuale pe an. Totuşi, spune cercetătoarea Amy Muise, conform theguardian.com, sexul „este asociat cu fericirea, iar acest fapt poate fi realizat la o rată de doar o singură dată pe săptămână”.

Deci, noile studii schimbă puţin optica şi pun accentul mai mult pe fericire şi moment, nu pe cantiate şi precizie. Mai degrabă, ar fi vorba de spontaneitate, nu de program.

Comentarii

Ultimă oră