Sari la conținut
cat-de-poluat-este-brasovul-

În fiecare an, medicii din România diagnostichează aproximativ 10.000 de cazuri de cancer de plămâni şi cam tot atâtea decese provocate de această boală necruţătoare. În 2011, Ministerul Mediului anunţa că limitele anuale de poluare sunt depăşite în România, iar noxele toxice inhalate de populaţie sunt destul de puternice. Tot atunci, oficialii raportau şi zonele din ţară cu cel mai mare grad de poluare a aerului: Bucureşti, Ilfov, Baia Mare, Timişoara şi Braşov.

,, Există un sistem integrat de gestionare a calităţii aerului implementat în Braşov din 2009. Noi toate datele le dăm către cei de la Consiliul Judeţean, către Prefectură ca să ştie în fiecare lună tot ceea ce se întâmplă. Vreau să zic că la nivelul anului 2013, maxim 3 la sută din toate datele validate au avut mici depăşiri, pe calitatea aerului, ceea ce înseamnă un coeficient extrem de mic şi deloc îngrijorător. (…) În ceea ce priveşte datele furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, atunci când eram un oraş puternic industrializat lucrurile stăteau altfel, şi când nu erau acele norme impuse efectiv. ,, a declarat Ciprian BĂNCILĂ-director Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, în cadrul emisiunii MIX ACTUAL, difuzată pe MIX 2 Tv şi moderată de Oenlia Pescaru.

O altă problemă  cu care se confruntă oraşul nostru ar fi aceea a zgomotului. ,, Limita maximă recomandată în funcţie de categoria de străzi este între 60 şi 75 de decibeli. Sunt anumite intersecţii şi anumite orare în care traficul este foarte intens şi acolo sunt depăşiri. Aceste hărţi de zgomot intră în atribuţiile primăriei Braşov. Noi avem un om care face parte din comisia de expertiză a întocmirii hărţii de zgomot a oraşului. Printre măsurile acre ar trebui luate pentru reducerea nivelului de zgomot se regăseşte inclusive fluidizarea traficului. ,, a ai spus  Ciprian BĂNCILĂ-director Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, în cadrul emisiunii MIX ACTUAL

Întreaga emisiuni o veţi găsi aici!

Comentarii

Ultimă oră