Sari la conținut

Castelul Bran, în topul celor mai terifiante locuri din lume

castelul-bran-in-topul-celor-mai-terifiante-locuri-din-lume

Un top 10 al celor mai terifiante locuri din lume a fost întocmit de publicaţia online World of Female, care a inclus în clasament şi un obiectiv turistic din România.

Pe primul loc se situează Catacombele din Paris (Franţa) Cine s-ar fi gândit că sub frumoasa capitală a Franţei se află aproape 280 de kilometri de tuneluri ce adăpostesc un imens osuar? Acesta a fost înfiinţat cu secole în urmă, când mai multe cimitire de la marginea Parisului au fost desfiinţate pentru ca oraşul să poată fi extins. Astfel, osemintele a aproximativ 6 milioane de persoane dezgropate la vremea respectivă au fost mutate în osuarul construit în tunelurile unei foste mine.
Deşi ocupă doar o mică parte a reţelei de galerii subterane, „Imperiul Morţii” a devenit cunoscut drept cel mai înfricoşător loc din lume imediat ce a fost deschis publicului în anul 1876. Multe grupuri de turişti au povestit că au simţit energii extrem de ciudate în timpul vizitelor în catacombe, că s-au simţit urmăriţi sau chiar că au văzut fantome. În plus, mai multe persoane care s-au aventurat în tunel au dispărut fără urmă.
Locul 2 - Greyfriars Kirk Grave, Edinburg (Scoţia). Cimitirul situat în partea de sud a Vechiului Oraş şi-a primit numele datorită lui Greyfriars Bobby, un câine ce a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani de la moartea acestuia. Locul şi-a căpătat însă reputaţia după ce o serie de fenomene paranormale au avut loc de-a lungul timpului.
Mulţi dintre cei care au vizitat locul au povestit că, în timpul nopţii, se pot auzi gemetele celor morţi şi că prezenţa fantomelor nu este doar o legendă. Aici este îngropat şi Sir George Mackenzie of Rosehaugh („Mckenzie Poltergeist”), al cărui spirit ar fi rănit de-a lungul timpului mai multe persoane.
Locul al treilea - Pădurea Aokigahara (Japonia). La poalele Muntelui Fuji, în partea de nord-vest, pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi, se întinde pădurea supranumită şi „Marea de Copaci”. Etichetată drept „una dintre cele şapte porţi spre Iad”, Aokigahara este locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an.
Japonezii spun că pădurea este posedată de monştri şi alte creaturi bizare, dar şi că numeroase fenomene paranormale se petrec aici. În plus, din cauza depozitelor mari de fier, busosele turiştilor ce se aventurează în inima pădurii se defectează, lăsându-i pe aceştia să rătăcească în direcţii greşite. Mulţi dintre turişti au dispărut pentru totdeauna.
Castelul Bran se situează pe locul 9. Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reşedinţa lui „Dracula” Vlad Ţepeş. Domnitor în Ţara Românească în anii 1448, 1455-1462 şi 1476, Ţepeş şi-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe duşmani.
Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran şi munţii din apropiere. De asemenea, fantomele celor care şi-au pierdut viaţa torturaţi la curtea lui Ţepeş ar rătăci şi azi în zona respectivă, noteayă cei care au întocmit acest top.

Comentarii

Ultimă oră