Sari la conținut
cartierul-tractorul-in-atentia-primariei-brasov

Dezvoltatorii imobiliari din zona Tractorul - Coresi au fost chemaţi miercuri, din nou, la Primăria Braşov, subiectul discuţiei cu edilii braşoveni fiind unul vechi: situaţia juridică a străzilor.

Chiar dacă în această zonă se construieşte de mulţi ani şi au fost date în folosinţă numeroase blocuri de locuinţe, locatarii noilor imobile sunt puşi, de multe ori, în situația de a merge pe drumuri de pământ.

Pe aceste artere, municipalitatea nu poate face investiţii, pentru că ele sunt „private”, nefiind donate Municipiului Braşov. De asemenea, în multe situaţii, nici dezvoltatorii nu au amenajat străzile, considerând ca aceste lucrări trebuie efectuate de municipalitate.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că, în ultimul an, subiectul a fost discutat de nenumărate ori cu dezvoltatorii. Cum, până acum nu s-a făcut mai nimic pentru a se rezolva problema, edilul i-a anunţat pe dezvoltatorii din Tractorul că municipalitatea ar putea suspenda eliberarea autorizaţiilor de construire. Discuția finală cu privire la acest subiect ar urma să aibă loc până la finalul lunii mai.

Tot în această întâlnire, primarul le-a prezentat celor prezenţi şi proiectul de hotărâre cu privire la condiţiile pentru dezvoltările imobiliare viitoare, printre care reglementarea situaţiei drumurilor din faza de proiect, prezentarea soluţiei de transport public, amenajarea pistelor de biciclete, stabilirea foarte clară a zonei destinată construirii facilităţilor pentru învăţământ și amenajarea de platforme de depozitare a deşeurilor îngropate şi cu pubele pentru colectarea selectivă.

La următoarea întâlnire, dezvoltatorii vor trebui să prezinte soluţiile, termenele şi forma de asociere dintre ei pentru implementarea acestor soluţii.

Comentarii

Ultimă oră