Sari la conținut

Termenul limită de aprobare a roiectului care impune operatorilor să reţină date personale ale utilizatorilor de astfel de servicii este sfârşitul lunii august. Prin intrarea în vigoare a acestui act normativ, peste 14 milioane de români nu vor mai putea rămâne anonimi.
În ciuda faptului că atât Senatul, cât şi Camera Deputaţilor au respins în toamna anului trecut proiectul de lege care impune operatorilor să reţină date personale ale utilizatorilor, Guvernul şi-a propus aprobarea acestuia până cel târziu la sfârşitul lunii august.
„Prin actul normativ se urmăreşte reglementarea la nivel naţional a obligaţiei furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului de a reţine datele de identificare ale utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay“, se arată în programul legislativ al Executivului pentru acest an.
Prin intrarea în vigoare a acestui act normativ, peste 14 milioane de români (aproximativ 52% din totalul cartelelor de telefonie mobilă - abonamente şi cartele preplătite) nu vor mai putea rămâne anonimi.
Potrivit proiectului de lege, „furnizorul serviciului de comunicaţii electronice destinat publicului are obligaţia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay“.

Comentarii

Ultimă oră