Sari la conținut

O carte pe care George Washington a împrumutat-o de la New York Society Library a fost returnată după 221 de ani, fiind de fapt înlocuită cu un alt exemplar de personalul din casa primului preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
Washington a împrumutat volumul “The Law of Nations”, de Emer de Vattel când biblioteca se afla în aceeaşi clădire cu guvernul federal din Manhattan. Potrivit înregistrărilor instituţiei, volumul a fost scos din bibliotecă pe 5 octombrie 1789.Taxa acumulată pentru întârzierea returului ar fi fost de 300.000 de dolari, dar nu a fost plătită.
Dispariţia cărţii a ieşit la iveală când biblioteca şi-a refăcut înregistrările din perioada 1789 – 1792, în care este consemnată istoria împrumuturilor făcute de personalităţi precum George Washington, John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton şi alţii.
La câteva zile după ce au aflat, angajaţii din casa lui Washington din Virginia  s-au oferit să înlocuiască cartea cu o copie din aceeaşi ediţie.
New York Society Library a marcat evenimentul printr-o ceremonie care a avut loc miercuri, în timpul căreia volumul a fost expus.

Comentarii

Ultimă oră