Sari la conținut

Care sunt cele mai importante accesorii pentru biciclete de care nu ne putem lipsi

care-sunt-cele-mai-importante-accesorii-pentru-biciclete-de-care-nu-ne-putem-lipsi

Fiind unul dintre cele mai îndrăgite sporturi din întreaga lume, ciclismul câștigă din ce în ce mai mult teren în viața de zi cu zi a tuturor.

Putând fi practicat atât de amatori cât și la modul profesionist,  mersul pe bicicleta este o activitate sănătoasă, practică și nu în ultimul rând, distractivă.

De aceea, odată ce intri în lumea pedalatului, cu greu te mai poti desprinde.

Însă, pentru a te bucura de o experiență completă, ai nevoie de un întreg arsenal de accesorii pentru biciclete, care nu doar să-ți susțină performanța, ci să te și protejeze în timpul pedalatului.

Adeseori neglijate, accesoriile pentru biciclete fac parte din recuzita oricărui ciclist încercat, indiferent de modelul pe care îl deține.

Iată care sunt cele mai importante accesorii pe care trebuie să le ai cu tine de fiecare dată când te pregătești de un drum cu bicicleta:

Casca de protecție

Căștile de protecție fac parte din gama de accesorii pentru biciclete esențiale atunci când vine vorba de pedalat, chiar și pe distanțe scurte.

Poți să fii începător sau experimentat, însă importanța protecției pe care o asigură o cască de bicicletă nu poate fi trecută cu vederea.

Lăsând la o parte prejudecățile, o cască de protecție iți poate salva viața, indiferent de nivelul de performanță pe care l-ai atins.

Chiar dacă legislația din România nu specifică acest fapt ca fiind obligatoriu, purtatul căștii este un gest de siguranță, care ar trebui să fie în abecedarul oricărui ciclist.

Atunci când achiziționezi aceste accesorii pentru biciclete, nu uita să ceri sfatul unui specialist din magazin, care va alege pentru tine o mărime potrivită.

Luminile pentru bicicletă

Aceste accesorii pentru biciclete nu sunt doar aspectuoase, ci au un rol practic, fiind de nelipsit în pedalatul pe timp de noapte.

Luminile pentru biciclete au evoluat mult în ultimul timp, ajungându-se la modele care se pot adapta la viteza de deplasare, proiectând fasciculul de lumină mai departe sau mai aproape, în funcție de senzorii incorporați.

Ele se pot adapta, de asemenea, la luminozitatea din mediu, determinând nivelul de intensitate al farului.

Luminile pentru biciclete sunt de altfel și o măsură de siguranță, deoarece îți permit să rămâi vizibil în permanență atunci când pedalezi pe străzi sau șosele.

Bidonul cu apă

Un bidon cu apă, atașat la suportul special pentru bicicletă, poate face diferența dintre o aventură pe cinste și o căutare disperată după un magazin în pustietate.

Astfel, chiar dacă ai pedalat ore în șir, te vei putea bucura de o clipă de răgaz și de "încărcarea bateriilor" înainte de a te întoarce.

Există o multitudine de bidoane pentru biciclete pe piață, asa că alegeți-l pe cel potrivit și poți porni liniștit la drum.

Antifurtul

Este unul din accesoriile de biciclete de bază, fără de care ar trebui să stai "legat" în permanent de bicicleta ta.

În special dacă deții o bicicletă performantă, care întoarce toate privirile, este bine să o securizezi cu antifurtul potrivit.

Acestea există într-o multitudine de forme și varietăți, în funcție de nevoile și bugetul fiecăruia.

Cele mai cunoscute modele de antifurturi sunt: Cele în formă de "U", cele pliabile, cele pentru cadru, cele spirală sau antifurturile tip lanț.

Te poți bucura cu adevarat de o experiență de top într-ale pedalatului, odată ce deții aceste accesorii pentru biciclete.

Așadar, nu-ți risca o aventură de vis doar pentru că nu ai accesoriul potrivit, ci dă o fugă până la magazinul tău preferat de biciclete, Veloteca, unde poți găsi și alege dintr-o gamă variată de asemenea produse indispensabile.

Cere și sfatul specialiștilor din magazin pentru alegerea mărimilor și accesoriilor pentru biciclete perfecte și pregătește-te de o peripeție de neuitat pe două roți!

Comentarii

Ultimă oră