Sari la conținut

Caravana SMURD „Fii pregătit !”, în judeţul Braşov, în primul week-end din mai

caravana-smurd-fii-pregatit-se-va-afla-in-judetul-brasov-in-primul-weekend-al-lunii-mai-

Caravana SMURD „Fii pregătit !” se va afla în judeţul Braşov, sâmbătă și duminică, în primul week-end al lunii mai!

Astfel, sâmbătă, 4 mai 2019, se va opri la Râsnov şi va fi amplasată în parcarea de unde se urcă la Cetatea Râşnov, iar duminică, 5 mai 2019, se va afla în faţa Cetăţii Făgăraşului.


   Caravana, care instruieşte populaţia pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, a ajuns la a patra ediţie consecutivă şi este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi susţinut de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

„Caravana constă în deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui TIR, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă şi sunt susţinute de formatori specializaţi, angajaţi ai IGSU.

Modulul de instruire include o parte de proiecţie a unor filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi o sesiune în care paramedicii SMURD fac demonstraţii practice interactive”, a explicat Cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.


........................................................................................................................


  La Râșnov Caravana „Fii pregătit !” va fi amplasată în centrul orașului, în parcarea de la baza Cetății Râșnov și de-a lungul zilei, în intervalul 10.00-18.00, se vor organiza cursuri informative de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Prezentările vor include principalele dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.


   În Făgăraș, Caravana „Fii pregătit !” va fi amplasată în centrul orașului, în parcarea Cetății Făgărașului, iar cursurile de pregătire a populației se vor desfășura de-a lungul zilei, în intervalul 10.00-18.00.

Comentarii

Ultimă oră