Sari la conținut
caravana-filmelor-tiff-in-piata-sfatului-(1)

Piața Sfatului din centrul Brașovului se va transforma în cinema în aer liber timp de trei zile, între 18 și 20 august, când Caravana TIFF face o oprire în oraș pe traseul ei prin țară. Începând cu ora 21.30, brașovenii se vor bucura de trei dintre cele mai noi filme din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania, cel mai amplu eveniment de gen din România.

Primul film care va rula pe ecranul uriaș instalat în Piața Sfatului, vineri, 18 august, este câștigătorul Premiului Publicului Cinepub la TIFF 2017. Documentarul Planeta Petrila, regizat de Andrei Dăscălescu, vorbește despre o lume care dispare - orașul minier din Valea Jiului - și despre un artist, Ion Barbu, care se încăpățânează s-o mențină vie.

Sâmbătă, e rândul unei istorii de dragoste care se întinde pe decenii și care a fost filmată parțial în Transilvania: Povestea iubirii, cea mai nouă producție semnată de Radu Mihăileanu, o ecranizare a bestseller-ului cu același nume. Pe marele ecran, nume precum Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould, alături de actori români.

Seara de duminică e rezervată unei dive a muzicii, care a fascinat generații întregi. Filmul biografic Dalida trece prin viața și cariera celei care a vândut peste 130 de milioane de discuri în întreaga lume și a avut un sfârșit tragic, în 1987.

Intrarea la toate filmele din cadrul Caravanei TIFF este gratuită în limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL CARAVANEI FILMELOR TIFF 2017

Vineri, 18 august

Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’ – În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi? Premiul Publicului Cinepub la TIFF 2017. Trailer: https://youtu.be/0mpMHKZCNuc

Sâmbătă, 19 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu) | Franța, Canada, România, SUA, 134’ – New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea... Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania! Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

Duminică, 20 august

Dalida (r. Lisa Azuelos) – Distribuit de Independența Film, Dalida (r. Lisa Azuelos) spune povestea cântăreței și actriței de origine egipteană care a primit de-a lungul carierei sale peste 70 de discuri de aur, fiind totodată primul artist care a câștigat discul de platină și pe cel de diamant. Biografia uneia dintre cele mai populare zece cântărețe ale tuturor timpurilor, Dalida este un omagiu emoționant adus divei anilor ’50.

Comentarii

Ultimă oră