Sari la conținut

Cantina socială „Mulţumesc” îi sprijină pe cei mai nevoiași brașoveni

cantina-sociala-multumesc-ii-sprijina-pe-cei-mai-nevoiasi-brasoveni-

Cantina „Mulţumesc” - Locul unde sute de suflete se întâlnesc zilnic și își reamintesc ce înseamnă să fii om, să fii tratat ca un om…

Cantina socială „Mulţumesc”, din Bartolomeu continuă să îi sprijine pe cei mai necăjiți brașoveni.

300-400 de oameni ai străzii, copii orfani, familii nevoiaşe cu mulţi copii sau bătrâni singuri sunt cei de care, zilnic, fundaţia „Bucuria Darului” din Braşov are grijă.

De la cantina socială nimeni nu pleacă flămând, iar de Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei, marcată ieri, nu a fost nimic schimbat faţă de ritualul zilnic.

Unii dintre beneficiari stau şi mănâncă o masă caldă la cantină, o masă de care au mare nevoie. Alţii primesc pachete săptămânale pentru acasă, cu zahăr, ulei, mălai, faină, legume şi lactate, cu care reuşesc să acopere o parte din cheltuielile casei şi să pună ceva pe masă.

„Din fericire, reuşim să ajutăm peste 350 de persoane, de 4 ani, de când ne-am înfiinţat. O parte dintre ei îşi iau alimentele o dată pe săptămână pentru a găti, pentru că le este mai uşor, sunt familii cu copii mulţi şi atunci vrem ca aceştia să aibă imaginea unei familii închegate şi să vadă că mama e cea care găteşte”, a explicat Sânziana Vatră, manager de proiect la Fundaţie.

Alţii vin la cantină cu caserole şi iau mâncarea acasă, unde nu au condiţii pentru a găti.

În sprijinul acţiunilor fundaţiei se află mulţi voluntari. Studenţi, angajaţi sau pensionari s-au alăturat în ultimii ani acestui proiect.

Cei care lucrează la cantină spun că s-au gândit să fie de folos cumva în timpul liber de care dispun. Voluntarii se implică, le place mult ceea ce fac, lucrează într-o atmosferă caldă şi consideră că dacă toată lumea ar face câte un pic de voluntariat, s-ar putea ajunge departe, ca societate.


   Persoanele care pot să facă un bine trebuie să ştie că este nevoie de bani, de haine şi încălţăminte, de rechizite pentru copii, dar şi de lemne de foc, de o sobă, de electrocasnice sau mobilier funcţional. Cei care vor să ajute, dar nu îşi pot permite financiar, îşi pot dedica o parte din timpul lor ca voluntari.

Există multe modalități prin care cei care vor să fie de folos se pot implica și pot ajuta. Despre ele și despre proiectele fundației „Bucuria Darului” puteți afla accesând http://bucuriadarului.ro.

Comentarii

Ultimă oră