Sari la conținut

Paul Pepene şi Reka Ferencz au scos România din anonimat la mondialele de schi fond. Braşovenii au făcut senzaţie la finalul săptămânii trecute. Sportivii de la CS Dinamo Braşov, Paul Pepene şi Reka Ferencz au cucerit titluri de campioni mondiali. Cele două medalii sunt cele mai importante distincţii obţinute de schiul românesc.

Incredibil, dar adevărat: aur pentru România la schi fond! La Mondialele de schi fond din Germania, unul dintre cei mai promiţători sportivi braşoveni, brăneanul Paul Constantin Pepene a cucerit medalia de aur în proba de urmărire 30 km. Paul a câştigat proba în 1h 24:45,6 depăşind schiori din ţări cu tradiţie în sporturile de iarnă, cum ar fi norvegianul Ole Bach sau germanul Andreas Katz. Cu doar câteva zile înainte, România cucerea primul titlu mondial la schi. Această distincţie a fost obţinută tot de o schioare din Braşov. Dinamovista braşoveană Reka Ferencz a câştigat proba de 12,5 km de la Mondialele de biatlon din Suedia. Un alt sportiv care a avut o comportare exemplară a fost  Petre Hogiu de la CSS Vatra Dornei în proba de urmărire 20 km la Mondialele de schi fond de la Hinterzaten din Germania. Petrică Hogiu a devenit vicecampion mondial la 20 km urmărire. Toate aceste rezultate vin în ciuda faptului că România nu oferă condiţii de pregătire sportivilor.
Mii de kilometri alergaţi. Numai în ultimul an, Paul Pepene a parcurs peste 9.000 de kilometri pe zăpadă, la Ramsau şi Obertilliach, astfel că s-a putut lua la întrecere cu sportivi din peste 30 de ţări. "Am început pregătirile încă din primăvara trecută, iar din octombrie i-am ţinut pe băieţi tot timpul pe zăpadă, în Austria. Rezultatele lor nu sunt chiar întâmplătoare, au meritat toată investiţia", a declarat Ioan Lungociu, antrenorul federal pe probele nordice.

Vrea în primii 30 la Vancouver. Campionul mondial de juniori la schi fond, Paul Pepene, speră să reuşească să se claseze pe unul din primele 30 de locuri la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver. "Am prins o zi foarte bună, m-am simţit bine şi am reuşit să cîştig. Nu a fost foarte greu, dar nici foarte uşor. M-am antrenat 12 ani de zile pentru a ajunge aici", a declarat schiorul.

Investeşti, ai rezultate….Antrenorul federal Ion Lungociu spune că investiţia făcută de minister şi de federaţie în ultimele 12 luni a fost consistentă, permiţîndu-le astfel sportivilor să se antreneze din octombrie 2009 şi pînă în prezent numai pe zăpadă. "Sportivii români au făcut nişte curse extraordinare la Mondialele Under 23 din Germania", a încheiat tehnicianul.

Braşovul, bine reprezentat la Olimpiadă. Clubul Sportiv Dinamo Braşov va fi foarte bine reprezentat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver din Canada. Astfel biatlonistele Reka Ferencz, Dana Plotogea şi Alexandra Stoian, fondiştii Paul Pepene şi Monika Gyorgy, schiorii de alpin Edith Mikloş şi Ioan Nan, antrenorii Gheorghe Stoian, Daniel Borca şi Florin Cristea şi medicul Veronica Staicu vor reprezenta Braşovul la  Jocurile Olimpice.  Antrenorul federal Ion Lungociu, speră ca sportivii români să obţină clasări în primii 25 de concurenţi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver. "Este greu de spus acum ce va fi la Vancouver, dar noi suntem optimişti şi sperăm la un loc în primii 25 de sportivi, iar acest lucru ar fi chiar o performanţă".

Comentarii

Ultimă oră